Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
1
  • Andrej Lukic 2'
  • Lisandro Semedo 18'
  • Andrija Novakovich 45'+2'
  • Reuven Niemeijer 90'+2'

Fortuna Sittard na goede eerste helft te sterk voor FC Emmen

Fortuna Sittard heeft in de eredivisie een einde gemaakt aan een slechte reeks. Na vier grote nederlagen op rij (doelsaldo: 4-18) pakte de Limburgse ploeg voor eigen publiek drie kostbare punten. Het duel met mede-promovendus FC Emmen eindigde in 3-1.

De thuisclub leidde bij de rust al met 3-0. Fortuna steeg naar de twaalfde plek, met vier punten meer dan nummer zestien Emmen. De club uit Drenthe pakte uit de laatste vijf competitieduels slechts één punt. Glenn Bijl kreeg, na interventie van de VAR, in de 78e minuut de rode kaart bij FC Emmen wegens een charge op een doorgebroken speler.

In de stromende regen kwam Fortuna Sittard al na welgeteld 74 seconden op voorsprong. Andrej Lukic scoorde in eigen doel (1-0). Amper een kwartier later was het al 2-0. Andrija Novakovich kopte goed door op de sprintende Lisandro Semedo, die beheerst raak schoot (2-0). Michael de Leeuw kopte vijf minuten voor de tweede Limburgse goal namens FC Emmen via doelman Alexei Koselev nog wel op de lat. FC Emmen bleek verdedigend zeer kwetsbaar. Op slag van rust trof Novakovich doel met een krachtige kopbal, na goed voorbereidend werk van Jorrit Smeets (3-0). 

Fortuna Sittard on Twitter

This must be love. Love. Love! 🥰 #FOREMM https://t.co/vLsQCx8exi

Dubbele wissel

Met een dubbele wissel trachtte trainer Dick Lukkien zijn zieltogende ploeg na de pauze te reanimeren. FC Emmen bleef echter schotloos. Ondanks enkele goede kansen kwam Fortuna evenmin tot scoren. In de extra tijd bepaalde invaller Reuven Niemeijer de eindstand op 3-1. Fortuna-spelmaker Mark Diemers leek halverwege de tweede helft nog de 4-0 te maken met een prachtig schot in de verre kruising. Diemers vierde zijn treffer uitbundig, maar de VAR keurde zijn goal een minuut later af wegens buitenspel. 

FC Emmen-captain Anco Jansen baalde van de zwakke start van zijn ploeg. ,,We staan bij die corner gewoon naar de bal te kijken en letten totaal niet op. Vorige week gebeurde dat ook al. Dat zijn kinderlijke fouten. Als we op deze manier verder gaan wordt het erg moeilijk om erin te blijven, dat besef moet er nu wel zijn bij iedereen.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency