Volledig scherm
© anp

Frank de Boer: 'Het is bij mij erg rustig aan de telefoon'

De commotie over een eventuele transfer van Ajax-trainer Frank de Boer  naar Tottenham Hotspur houdt vooral aan in Londen. In Amsterdam is het rustig en telt slechts de laatste thuiswedstrijd van De Boers huidige club, tegen NEC. 'Hier is het muisstil', zegt de coach.

Volledig scherm
© anp

Tim Sherwood, manager van de Spurs, wordt kriegelig van de belangstelling voor zijn baan, zo zei hij gisteren, zonder Ajax of De Boer bij naam te noemen. 'Als clubs naar buiten brengen dat Tottenham met hen heeft gesproken en dat de trainer het zelf bevestigt, is dat erg teleurstellend om te horen. Er is hoe dan ook iemand aan het liegen', zei Sherwood tegen Sky Sports.

Voor Frank de Boer speelt de kwestie amper meer. 'Het is bij mij erg rustig aan de telefoon', zegt hij. 'En bij mijn zaakwaarnemer ook. Ik ben er totaal niet meer mee bezig. Mijn contract bij Ajax loopt tot 2017, dus tot die tijd denk ik alleen na over Ajax of over concrete aanbiedingen.'

Publiciteitsstorm
De Boer heeft de publiciteitsstorm over zich heen laten komen en vindt niet dat hij het allemaal anders had moeten doen. 'Nee. Waarom? Ik werd geïnterviewd door de NOS en heb een eerlijk antwoord gegeven. Er gingen al langer geruchten over de belangstelling van de Spurs. Daarom dacht ik in een paar seconden 'laat ik maar openheid van zaken geven'.'

Die openheid bestond uit de mededeling dat de Londense club vrijblijvend geïnformeerd had naar het contract van De Boer. 'Meer is het ook niet', zegt de trainer nogmaals. De clubleiding van Tottenham schrok van de commotie en ontkende officieel contact te hebben gezocht.