Volledig scherm
Frank de Boer houdt een balletje hoog in Manchester. © reuters

Frank de Boer: 'We willen overwinteren in de Champions League'

Niklas Moisander keert dinsdagavond terug in de basisformatie van Ajax voor de uitwedstrijd in de Champions League bij Manchester City. De Finse verdediger zag zijn ploeggenoten afgelopen zaterdag vanaf de tribune tegen Vitesse (0-2) verliezen omdat hij geschorst was.

Volledig scherm
© getty

Moisander leverde twee weken geleden met een rake kopbal een bijdrage aan de verrassende thuiszege op de kampioen van Engeland (3-1). 'We zijn sterk als we voetballen met lef zoals we voor eigen publiek tegen City deden', zo verklapte de Fin een beetje het strijdplan voor de return.

Trainer Frank de Boer liet weinig los over zijn beoogde basisformatie. Naar verwachting geeft hij Christian Eriksen opnieuw een vrije rol als centrumspits. Onduidelijk is of de coach voorin Tobias Sana na een serie teleurstellende optredens opnieuw het vertrouwen geeft of voor een ander kiest.

'Ik heb geen twijfels over ons systeem', zei De Boer. 'Ik kijk waar we voordeel kunnen halen. Met een valse of een echte spits. We willen nog steeds overwinteren in de Champions League. Als we van City winnen, zal ook alles nog open zijn. We spelen tegen een heel lastig te bespelen topploeg, maar ik heb er alle vertrouwen in.'

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander en Blind; De Jong, Poulsen en Schöne; Sana, Eriksen en Babel.

Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© anp