Volledig scherm
Henk Fraser. © BSR Agency

Fraser wil er deze maand nog twee spelers bij

Henk Fraser hoopt dat Sparta voor 1 februari nog twee spelers kan toevoegen aan de selectie. Dat zei hij vandaag, kort na het in 2-2 geëindigde oefenduel met het Belgische Waasland-Beveren.

,,De andere Henk moet de komende weken aan de bak”, stelde Henk Fraser, doelend op Henk van Stee, de technisch manager van Sparta. ,,Ik wil er nog een aanvaller en een verdediger bij voor 1 februari.”

Voor laatstgenoemde vacature is Jeffry Fortes de meest logische optie. Sparta heeft de Excelsior-speler al per 1 juli van dit jaar vastgelegd, maar hoopt hem eerder al los te weken van de stadsgenoot uit Rotterdam-Oost. In Kralingen houden ze vooralsnog evenwel vast aan een volgens Sparta te hoge vraagprijs.

Voor de aanvallende vacature, ontstaan na het vertrek van Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk, heeft Sparta het vizier gericht op Lassina Traoré van Ajax. Van Stee informeerde reeds bij de Amsterdamse club, waar Traoré voornamelijk in het tweede elftal speelt. Tot dusver zonder tastbaar resultaat.

Sparta sloot het trainingskamp in Spanje vandaag af met een 2-2 gelijkspel tegen het Belgische Waasland-Beveren. De Rotterdammers kwamen tot tweemaal toe op achterstand - Stefan Milosevic en oud-Heerenveen-speler Yuki Kobayashi scoorden. Even zo vaak kwam de ploeg van Fraser op gelijke hoogte, met dank aan Dirk Abels en Ragnar Ache.

Op de licht geblesseerde Bryan Smeets na, kregen bij Sparta alle potentiele basisspelers speeltijd tegen Beveren. Tegenvaller voor de Rotterdamse club was het uitvallen van Abdou Harroui met een blessure. Onduidelijk is nog wat de ernst is van zijn kwetsuur.

Volledig scherm
Henk Fraser en Nourdin Boukhari © AD