Volledig scherm
Hirving Lozano tijdens Vitesse-PSV, eerder dit seizoen. © BSR/Soccrates

Geblesseerde Lozano tóch in voorselectie voor Gold Cup

Hirving Lozano is toch opgenomen in de voorselectie voor de Gold Cup van zijn thuisland Mexico. Dat toernooi wordt midden juni gespeeld van 15 juni tot 7 juli. Hoewel PSV liever niet heeft dat hij naar het toernooi afreist, is bondscoach Gerardo Martino niet van plan zich zomaar bij dat oordeel neer te leggen. 

De Mexicanen willen de knieblessure van Lozano graag bekijken en hem desnoods laten revalideren bij het nationale team. Er is in Mexico hoop dat hij toch nog kan spelen en de medische staf van PSV staat daarover in verbinding met de Mexicanen, bijvoorbeeld voor het uitwisselen van medische gegevens. 

Lozano kreeg eerder te horen dat het in het slechtste geval misschien twaalf weken zou duren voor hij weer volledig topfit zou zijn. De termijn tussen zijn het ontstaan van zijn blessure (25 april) en het begin van het toernooi (15 juni) is een stuk korter. PSV wil niet dat er risico's worden genomen. 

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''