Volledig scherm
Giovanni Troupée. © BSR Agency

Geblesseerde Troupée al even terug bij FC Utrecht

Giovanni Troupée is al terug bij FC Utrecht. De rechtsback wordt door ADO Den Haag tot het eind van het seizoen gehuurd, maar werkt op dit moment in de Domstad aan het herstel van een hamstringblessure. 

Dit is in overleg met beide clubs besloten, omdat de medische staf ervaring heeft met het blessureverleden van Troupée. Daarnaast geeft hij er de voorkeur aan om dichter bij huis te revalideren. ,,Als ik weer met de groep mee kan doen, dan ga ik direct terug naar ADO”, vertelt hij.

Deze week ging de 21-jarige vleugelverdediger op sportpark Zoudenbalch voor het eerst weer het veld op, sinds hij op zaterdag 9 maart in het thuisduel van ADO met Heerenveen (2-3) uitviel. Met tranen in zijn ogen stapte Troupée toen van het veld, omdat hij direct besefte dat zijn eerste uitverkiezing voor Jong Oranje nog even op zich zou laten wachten.

Als ADO Den Haag en FC Utrecht elkaar morgen treffen, zal Dion Malone wederom zijn plek innemen. De veelzijdige middenvelder krijgt de voorkeur boven de 20-jarige belofte Robin Polley. 

Versterking Van Ewijk

Volledig scherm
Milan van Ewijk, nog in dienst van Excelsior Maassluis, speelt volgend seizoen voor ADO Den Haag. © BSR Agency/Soccrates/Stefan Koops

Voor volgend jaar heeft ADO al een nieuwe rechtsachter vastgelegd. De 18-jarige Milan van Ewijk tekende vrijdag een contract voor drie jaar en sluit komende zomer aan bij de huidige nummer 13 van de eredivisie. Van Ewijk komt van Excelsior Maassluis, waar hij als 17-jarige al in de tweede divisie meedeed.