Ayoub verlaat het veld na de thuisnederlaag tegen Vitesse.
Volledig scherm
Ayoub verlaat het veld na de thuisnederlaag tegen Vitesse. © ANP Pro Shots

Gebroken Ayoub: Echt alles gaat door me heen

Verslagen leunde Yassin Ayoub tegen een muur in de mixed-zone van Galgenwaard. Dit moest de dag worden van het ideale afscheid. Met een Europees ticket door de voordeur richting Rotterdam-Zuid. Door de voordeur vertrekt hij zeker, maar dat besefte de Marokkaan niet na de nieuwe nederlaag tegen Vitesse.

Door Tim Reedijk

,,Echt alles gaat door me heen. Alles. Al die tien jaren, al die momenten. Ik heb er geen woorden voor”, stamelde Ayoub, een doffe blik in zijn ogen en starend in het niets. De interviews waren een ‘moetje’ voor de middenvelder, die zijn emoties maar niet onder controle kreeg. 

Hij kreeg met een onvervalst ‘Ayayoubieyoubieyee’ van de tribune alsnog een prachtig vaarwel van de Bunnikside. ,,Ik wil ze bedanken voor alles wat ze hebben gedaan. Ze hebben me altijd gesteund en waren er altijd voor me. Ik zal ze nooit meer vergeten, echt nooit meer. Het is hard om te zeggen maar het leven gaat verder. Dat moet ik zelf ook accepteren. Ook aan dit tijdperk komt een eind.”

Dat de wedstrijd tegen Vitesse verloren ging (1-2), had volgens de middenvelder vooral te maken met het missen van de eigen kansen. ,,We hebben er zat gehad. En misschien waren er een paar penaltymomenten, zeker toen Kerk de bal op de hand van Matavz schoot. Dat was overduidelijk, maar er wordt een andere keuze gemaakt. Dat moet je accepteren. Je moet zelf je kansen afmaken en dat doe je niet. Dan sta je nu met een mond vol tanden.”

Pas in de 90ste minuut verloor Ayoub naar eigen zeggen het geloof in weer zo’n indrukwekkende comeback in de play-offs. ,,Toen besefte ik me maar al te goed dat dit mijn laatste minuten in dit shirt waren. Dat speelt gewoon in je hoofd, in je hart”, aldus Ayoub, die ook trots is. ,,Het was een prachtig seizoen. Wat we met deze club hebben bereikt – na een heel moeilijke periode in de winter – daar ben ik zo blij om. Ik gun het de stafleden, waar iedereen heel negatief over was in de winter, echt van harte dat het ze toch is gelukt om een ploeg neer te zetten die het seizoen goed heeft afgemaakt ondanks de hectiek. Ik ben toch trots. Op alles.”