Volledig scherm
© Pro Shots

Geen airco, wel zouttabletten voor Feyenoord in Kiev

De spelers van Feyenoord tellen vol verwachting af naar dinsdagavond. Dan moet in de derde voorronde van de Champions League na de wederopstanding in Nederland ook weer naam worden gemaakt in Europa. Trainer Ronald Koeman laat voor het treffen met Dinamo Kiev weinig aan het toeval over.

Volledig scherm
Ronald Koeman. © Pro Shots
Volledig scherm
© Pro Shots

Trainer Ronald Koeman gaat Dinamo vandaag zelf bekijken tegen Zakarpattia Uzgorod. De coach vliegt vervolgens snel terug om zaterdag op Varkenoord de training te kunnen leiden. Om een dag later weer naar Kiev te reizen met zijn selectie in zijn kielzog.

'We gaan al op zondag weg om volledig te kunnen wennen aan die omstandigheden, vooral aan de extreme warmte. We gaan in Kiev dus niet alleen in ons hotel zitten in de airconditioning, we moeten naar buiten. Die twee specifieke momenten op maandag staan al gepland', zegt trainer Ronald Koeman in het AD.

Clubarts Casper van Eijck laat de selectie vanaf zondag zouttabletten slikken om de vochtregulatie op peil te houden. Koeman mag in Kiev achttien spelers op het wedstrijdformulier zetten en zal dus spelers moeten teleurstellen. Toch reizen er altijd nog 21 spelers af naar Oekraïne om in de aanloop naar het duel goed te kunnen trainen. Kaj Ramsteijn, herstellende van kruisbandletsel is er zeker niet bij. De centrale verdediger is nog niet toe aan officiële wedstrijden. Ook de transfervrij van NEC overgekomen John Goossens is niet fit. Spits Mitchell te Vrede heeft een liesblessure en haakt eveneens af.

De Noorse huurling Omar Elabdellaoui is speelgerechtigd en zal er bij zijn in Kiev. De 20-jarige aanvaller maakte woensdag tegen Real Mallorca zijn debuut als invaller. 'De spelers van vorig seizoen hebben enig krediet, maar we zitten in een fase dat iedereen zijn prestaties moet brengen', weet Koeman. 'Harmeet Singh en Jerson Cabral vielen ook sterk in. We verkeren in de gelukkige omstandigheid dat wij veel keuzemogelijkheden hebben.'