Volledig scherm
PREMIUM
PSV-aanvaller Steven Bergwijn, hier in de topper tegen Ajax, staat nadrukkelijk in de belangstelling van de rivaal. © BSR/SOCCRATES

Geen club is veilig als kannibaal Ajax komt

Vanavond wordt Ajax kampioen van Nederland. Intussen is de Amsterdamse club driftig bezig nog nadrukkelijker baas in de eredivisie te worden. Een alleseter die zelfs zijn concurrenten leegplukt. 

Een staaltje powerplay van Ajax? De boel even op scherp zetten? Linksom of rechtsom is de interesse van Ajax in Steven Bergwijn, een van de beste spelers van rivaal PSV, een signaal. Zo van: Ajax is weer kampioen van Nederland, presteert geweldig in de Champions League en wil nu ook ongenadig doorpakken. De vergelijking is al vaker gemaakt: als een soort Bayern München van Nederland. Of als een soort Juventus. Kort gezegd: de bepalende, allesoverheersende macht in een voetballand.

 1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
  Degradatie Excelsior

  Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

  Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.
 2. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.