Volledig scherm
De man van het enige doelpunt: David Neres. © Getty Images

Geheim oefenduel Ajax en FC Utrecht valt in het water

Een geheime, besloten oefenwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht is vanochtend letterlijk in het water gevallen. Na 25 minuten voetballen op sportpark De Toekomst zorgde hevige regenval ervoor dat het duel gestaakt werd en uiteindelijk afgelast. Op dat moment stond Ajax op voorsprong door een doelpunt van David Neres.

Dat uitgerekend de twee rivalen elkaar opzochten, is opvallend. Zeker omdat het duel een dag komt na het ontslag van de man die Ajax-trainer Erik ten Hag opvolgde bij FC Utrecht, Jean-Paul de Jong. Met Ten Hag en oud-speler Zakaria Labyad heeft FC Utrecht goede contacten in Amsterdam.

Bij het onderlinge treffen deden de internationals van Ajax vanwege de aankomende oefen- en Nations League-wedstrijden met hun land niet mee. Interim-trainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys konden over een nagenoeg volledige selectie beschikken bij FC Utrecht.

De wedstrijd wordt niet afgemaakt. Ajax speelt op 15 september de eerstvolgende wedstrijd tegen FC Groningen; een dag later speelt FC Utrecht tegen Emmen.