Volledig scherm
De Nieuwe Kuip © ANP Communique

Gemeente moet renovatie Kuip nog goedkeuren

Bouwbedrijf BAM mag dan de opdracht hebben gekregen De Kuip in Rotterdam te gaan verbouwen, definitief is dat nog allerminst. De gemeenteraad van Rotterdam moet het renovatieplan nog goedkeuren. De raad heeft het laatste woord.

Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Rotterdam in een reactie op de plannen die donderdag officieel zijn bekendgemaakt. De gemeenteraad moet het plan onder meer toetsen op de gevolgen voor de infrastructuur en buitenruimte.

'Als het aantal bezoekers van 50.000 naar 70.000 gaat, heeft dat allerlei gevolgen voor openbaar vervoer en het aantal parkeerplekken'', zegt een woordvoerster van de gemeente.

Het zogeheten 'vernieuwbouwplan' moet een stadion opleveren met ongeveer 70.000 zitplaatsen, 90 sponsorruimtes en 6300 stoelen voor sponsors. Dat betekent dat de tweede ring van het stadion moet worden verhoogd. Het oude Maasgebouw maakt plaats voor nieuwbouw. Aan de kant van het NS-station verschijnt eenzelfde soort gebouw. Een ingenieuze dakconstructie van kunststof tentdoek moet bezoekers droog houden bij slecht weer.