Volledig scherm
Feyenoord-spelers juichen. © BSR Agency

Genoeg aan 27 minuten? Geen club scoorde vaker in eerste halfuur dan Feyenoord

De kwartfinale van het KNVB bekertoernooi gloort voor Feyenoord, dat vanavond voor het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Fortuna (1-1) voor 27 minuten naar Sittard moet. De Rotterdammers zijn dit seizoen namelijk uiterst productief in het eerste halfuur. 

In de twintig eredivisieduels die Feyenoord speelde, scoorde de ploeg zestien keer in de eerste dertig minuten. Alleen koploper Ajax kan dat dit seizoen evenaren. In totaal maakte Feyenoord dit seizoen 38 doelpunten in de eredivisie. Dat betekent dat het 42,1% van de treffers in het eerste halfuur maakt.

Feyenoords topscorer Steven Berghuis heeft dit seizoen juist wat meer tijd om op gang te komen. De rechtsbuiten, die dit seizoen elf keer doel trof, maakte ‘slechts’ drie treffers in het eerste halfuur. De expert van het eerste halfuur bij Feyenoord is Nicolai Jørgensen. De Deense spits was dit seizoen pas viermaal trefzeker in de eredivisie, maar maakte al die goals in het eerste halfuur.

Volledig scherm
Luis Sinisterra feliciteert Nicolai Jorgensen na zijn eerste goal. Links Berghuis. © Pim Ras Fotografie

Tegenstander Fortuna scoorde dit seizoen negen keer binnen het halfuur. In totaal waren de Limburgers 25 keer trefzeker in de competitie. Feyenoord krijgt ook minder tegengoals dan Fortuna, al ontlopen de ploegen elkaar weinig. Kenneth Vermeer en Justin Bijlow incasseerden tien doelpunten, Alexei Koselev moest twaalf keer vissen.

Mist

Fortuna scoorde vorige week dinsdag vlak na rust, nadat Feyenoord enkele minuten voor de onderbreking op voorsprong was gekomen. Na 63 minuten besloot scheidsrechter Kevin Blom het duel definitief te staken wegens dichte mist. De wedstrijd wordt vanavond om 20.00 uur hervat.

Bekijk hier de laatste Feyenoord-video's: