Volledig scherm
Toon Gerbrands. © Joep Leenen

Gerbrands stoort zich aan berichten over PSV-huldiging

PSV-directeur Toon Gerbrands heeft zich gestoord aan vanuit de gemeente Eindhoven gevoede berichten over een huldiging bij een titel van PSV. Hij vindt het op dit moment nog veel te voorbarig om vooruit te lopen op zaken, terwijl er in de eredivisie nog acht speelrondes te gaan zijn. 

Donderdag werd vanuit de gemeente gemeld dat PSV bij een titel in april niet op de wedstrijddag, maar een dag daarna wordt gehuldigd. ,,Met ons is daarover door niemand gesproken, dus we begrijpen niet waarom hierover mededelingen worden gedaan", aldus Gerbrands.

Focus

,,We staan er goed voor. Dat is helder en daar doen we ook niet moeilijk over. Het is aan ons om het nu af te maken, maar laten we wel even de zaken in het juiste perspectief blijven zien. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan en er is bij ons geen enkel idee dat we er al zijn of dat we ons al in de handen wrijven. Integendeel zelfs. Het zou niet realistisch zijn en ook nog eens ongepast richting tegenstanders om al met potlood een titel in te vullen. Wij willen wedstrijden blijven winnen en daarop is de focus volledig gericht. Daarom zijn we nu niet bezig met andere dingen en zeker niet met een huldiging. ''

,,We zijn professionals en beginnen echt wel op tijd met een eventuele voorbereiding op een feestje. Bij PSV is er voldoende kennis en ervaring op dat gebied, er is wel eens eerder wat te vieren geweest. Reken maar dat men dat bij ons wel aardig kan inschatten. Het kan zelfs op het laatste moment, bleek twee jaar geleden. Ook toen kwam alles organisatorisch goed. Wat ons betreft is het gewoon nog veel te vroeg om hierover nu al over te praten."