Volledig scherm
PREMIUM
Gertjan Verbeek in zijn 'tuin' in Dalfsen. © Rob Voss

Gertjan Verbeek geeft alleen om de 'binnenwereld'

Gertjan Verbeek wordt steeds meer een BN’er. Maar wel een atypische. Zijn ongepolijste kant laat de Dalfsenaar (55) voor de camera zien, maar zijn grote hart bewaart hij voor thuis. ,,Open deuren, die hier worden ingetrapt. Wat moet ik ermee?!”

Volledig scherm
© ANP

De Stentor gaat met twee auto’s richting Gertjan Verbeek (55). Eentje van de fotograaf, eentje van de interviewer. Die laatste is bang zijn collega klem te zetten, op de smalle oprijlaan in Dalfsen. Niet wenselijk, want de fotograaf moet snel door naar een volgende opdracht. Wat de interviewer niet weet is dat je achter de villa van de voetbaltrainer naar hartenlust kunt draaien, keren en passeren.

Verstoken van die kennis, rijdt de interviewer de auto maar een strook gras op naast de oprit. Zonder te begroeten bromt de huiseigenaar dwars door tjilpende lijsters heen, terwijl de autodeur dichtvalt: ,,Zet je ’m nou op het gras neer?! Goed, laat maar staan ook. Het gras is toch al naar de knoppen door de storm van gister.’’ Dezelfde man vraagt direct daarna vriendelijk hoe de reis was en biedt koffie met koek aan.

De Verbeek bij de auto voldoet aan zijn clichébeeld. De voetbaltrainer kreeg bijnamen als ‘de hork’ en ‘Terminator’. De verzorgende Verbeek van de koffie is minder bekend. Die Verbeek heeft al jarenlang een pleegzoon en probeerde zijn alcoholverslaafde vriend Fritz Korbach uit de goot te helpen. Hoe het komt dat hij de uitersten verenigt, wordt tijdens het interview langzaam duidelijk.