Volledig scherm
© ProShots

Go Ahead Eagles wint topper op bezoek bij FC Twente

Keuken Kampioen DivisieDe topper en beladen streekderby in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Twente en Go Ahead Eagles is geëindigd in een 0-1 winst voor de ploeg uit Deventer. Daarmee slaan de Eagles een gat van zes punten met FC Twente.

Ricardinho, de linksback van FC Twente, was de gebeten hond bij FC Twente. Een minuut voor het rustsignaal treuzelde de Braziliaan te lang, waarna Jaroslav Navratil alleen op doelman Joël Drommel afstormde. De Tsjech faalde niet en bracht de 0-1 op een uiterst fijn moment op het scorebord voor Go Ahead Eagles.

Volledig scherm
© ProShots

De tweede helft opende FC Twente één groot offensief. De ploeg werd in de 84ste minuut nog in het zadel geholpen door een tweede gele kaart van Julian Lelieveld. Het mocht echter niet baten. Ook tegen tien man bleef de gelijkmaker uit, ondanks legio goede kansen voor de thuisploeg.

Door dit resultaat gaat Go Ahead Eagles met 32 punten aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie. Sparta, dat twee punten minder heeft, kan de ploeg uit Deventer nog inhalen. De Rotterdammers spelen vandaag nog de uitwedstrijd tegen NEC. FC Twente volgt op plek vijf met 26 punten. 

FC Den Bosch

FC Den Bosch blijft ook maar winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Wil Boesen won op bezoek bij Telstar met 1-4. De Brabantse treffers kwamen op naam van Danny Holla, Leo Vaisanen, Jort van der Sande en Danny Verbeek, maar de goal van Frank Korpershoek was de mooiste. De 34-jarige aanvoerder van Telstar scoorde uit een fraaie omhaal. Het was alweer de achtste zege op rij voor de Bosschenaren, die daardoor de tweede plek op de ranglijst innemen op één punt achter Go Ahead Eagles.

Volledig scherm
Korpershoek scoort met een omhaal. © ProShots