Volledig scherm
Giliano Wijnaldum. © pro shots

Go Ahead woedend na bedreiging Wijnaldum

Go Ahead Eagles gaat stappen ondernemen tegen supporters die speler Giliano Wijnaldum zondag na de verloren wedstrijd tegen FC Twente hebben bedreigd. De verdediger werd fysiek en verbaal bejegend. Hij kreeg onder meer racistische beledigingen naar zijn hoofd geslingerd.

De betrokkenen riskeren een stadionverbod, kondigde voorzitter Edwin Lugt vandaag aan. ,,Iedereen was teleurgesteld maar wat er is gebeurd, is ontoelaatbaar. Het is buitengewoon triest. Ik ben echt woedend. Racistisch gedrag past niet bij de club en personen die zich hieraan schuldig maken zijn niet welkom", reageerde de voorzitter.

Hij vertelde dat diverse onafhankelijke getuigen inmiddels hebben gezegd dat Wijnaldum na het verlaten van het parkeerterrein is achtervolgd en in het nauw is gebracht. Hij werd fysiek en verbaal bejegend door vier supporters. Een van de vier is inmiddels geïdentificeerd.

Voor zover bekend is Wijnaldum niet van plan om aangifte te doen.

Go Ahead Eagles verloor met 1-3 van FC Twente en stevent door het verlies af op de nacompetitie.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement