Volledig scherm
Lukas Görtler (rechts) © BSR Agency

Görtler: We waren in duels en voetballend beter

Een klotenuitslag. Willem Janssen draaide er niet omheen na FC Utrecht – Vitesse (1-1). Zijn verrassende ploeggenoot in de basiself, Lukas Görtler, ziet volop perspectief voor de return van de play-offsfinale in Arnhem. ,,Het geeft vertrouwen dat we niet alleen in duels beter waren, maar ook voetballend.”

Door Tim Reedijk

Dick Advocaat zei tijdens zijn persbabbel voorafgaand aan de heenwedstrijd in de finale dat teamgeest en hard werken de sleutel moet zijn voor Utrechts succes tegen Vitesse. FC Utrecht werkte er hard voor vanavond, maar creëerde daarbovenop tal van kansen tegen de Arnhemmers die weinig konden inbrengen maar wél ontsnapten met 1-1.

,,We stonden vandaag echt als één ploeg en dan is het vervelend dat je 1-1 speelt door zo’n goal uit een spelhervatting”, vertelde Görtler, basisklant nu Advocaat met tal van afwezigen kampt. De Duitser moest de plek innemen van één van de dragende krachten op het middenveld, Riechedly Bazoer. En dat voor iemand die normaal meer een aanvaller of aanvallende middenvelder is én die dit seizoen vrijwel constant reserve was.

Niet onwennig

Görtler werkte hard, liet zich soms voetballend zien en pepte het publiek af en toe op. Hij oogde niet onwennig tegen een middenveld dat alom geprezen is – en dan met name Martin Ødegaard. ,,Je ziet dat hij de beste voetballer is op het veld, maar ik had wel het gevoel dat we hem onder controle hadden”, aldus Görtler. ,,Je kan hem nooit negentig minuten uitschakelen, maar we zijn blij hoe we het defensief hebben gedaan.”

Ødegaards Vitesse zal zich de morele winnaar voelen met de 1-1-stand, die thuis verzilverd kan worden. Al ziet Görtler zeker na vanavond aanknopingspunten genoeg. ,,Het geeft vertrouwen dat we niet alleen in duels beter waren, maar ook voetballend. We wilden vanaf het begin laten zien dat we de baas zijn in ons stadion. We hadden meer verdiend maar als we dinsdag winnen of 2-2 spelen, zijn we ook door. Het is ook wel weer een makkelijke uitgangspositie. Wij moeten scoren. Ik weet dus niet of nu uit spelen een nadeel is. We weten wat we moeten doen.”