Volledig scherm
Supporters van De Graafschap zijn de actie 'Een kaartje voor De Kist' begonnen. © Oldies DTC

Graafschap-fans houden actie voor zieke Kistemaker

Fans van De Graafschap wordt gevraagd allemaal een ansichtkaart te schrijven om de zieke Simon Kistemaker te steunen. Een oproep hiervoor is dinsdagavond op Facebook gezet door suppportersgroep Oldies DTC.

Ook een kaartje sturen?
Wie ook een kaartje wil sturen, kan dat doen naar het volgende adres:

De Graafschap
T.a.v. Supporterszaken
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem

Een kaart afgeven bij de receptie op De Vijverberg kan ook. De kaarten worden waarschijnlijk in de loop van volgende week verzonden.

‘Simon Kistemaker heeft het zwaar. Loeizwaar. De man die ons een ongeslagen kampioenschap, de Superboerenidentiteit en talloze prachtige verhalen schonk, heeft het aan zijn hart. Binnenkort wacht hem een zware, risicovolle operatie’, staat in de begeleidende tekst.

Kistemaker, oud-trainer van onder meer Volendam, Cambuur, DS ‘79, De Graafschap, FC Utrecht en Telstar is al een tijdje ziek en ontbrak daarom afgelopen weekend bij de jubileumvoorstelling Veur Altied in de Doetinchemse schouwburg Amphion. Toch lieten de daar aanwezige fans blijken dat hij lang niet vergeten is: toen één fan zijn naam scandeerde schalde een minuut lang ‘Si-mon Kis-te-maker’ door het theater.

In deze voorstelling werd meteen het idee geopperd om Kistemaker een kaartje te sturen als steun. ‘De Kist doet niet aan email, Whatsapp of Snapchat, dus gewoon een ouderwets ansichtkaartje. Je doet er hem er een geweldig plezier mee!'.