Volledig scherm
Griezmann kreeg met Frankrijk in de Kuip geen grip op uitblinker Frenkie de Jong. © Pim Ras Fotografie

Griezmann: Mijn beste tegenstander ooit? Frenkie de Jong

Antoinne Griezmann zal zijn geschrokken toen hij hoorde dat Frenkie de Jong volgend seizoen naar Spanje komt om voor FC Barcelona te gaan spelen. De Franse aanvaller van Atlético Madrid vindt de middenvelder van Ajax namelijk de beste speler die ooit tegenover hem stond.

,,De Jong”, zegt Griezmann resoluut als hem door het voetbalplatform Oh My Goal wordt gevraagd naar de beste tegenstander waar hij ooit mee te maken kreeg op het veld. ,,Want ik probeerde hem onder druk te zetten, maar slaagde daar geen moment in.”

De Jong maakte grote indruk op Griezmann tijdens de dubbele ontmoeting tussen Frankrijk en Nederland in de Nations League van vorig jaar. In Parijs, waar De Jong in september zijn basisdebuut maakte in Oranje, won Frankrijk weliswaar met 2-1. Maar twee maanden later werd het, met De Jong als een van de uitblinkers, in de Kuip 2-0 voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.

Bij Ajax, dat De Jong na dit seizoen voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona ziet gaan, kunnen ze de lovende woorden van Griezmann wel waarderen.

Beluister hier onze podcast met een vooruitblik op de bekerkraker tussen Feyenoord en Ajax.