Volledig scherm
PREMIUM
ADO-watcher Wietse Dijkstra met Fatih Terim. © AD Sportwereld

Groeten uit Belek

Bijna alle eredivisieclubs zoeken deze winter in het buitenland de zon op. Onze clubwatchers reizen de ploegen achterna. Elke dag kunt u de rubriek ‘Groeten uit’ lezen. Vandaag Wietse Dijkstra over de verrichtingen van ADO Den Haag in het Spaanse Turkse Belek.

Door Wietse Dijkstra

Fons Groenendijk wreef in het Turkse Belek tevreden in zijn handen toen hij zijn ruim bemeten hotelkamer, met zelfs een privé-zwembad op het balkon, zag. Dat had een stuk slechter gekund, dacht de ADO-trainer. Maar dat was voordat hij erachter kwam hoe zijn Galatasaray-collega Fatih Terim er in hetzelfde gebouw bij zat. Diens suite op de vijfde etage schijnt het oppervlakte te hebben van een voetbalveld. Verschil moet er zijn.

Voor de goede orde: In het Sueno Deluxe hotel waar de selectie van ADO Den Haag deze week te gast is, is alles groot. De kamers zien eruit als balzalen, het zwembad doet qua formaat weinig onder voor de aangrenzende zee, voor het buffet heb je een navigatiesyteem nodig om alles te kunnen vinden en de lobby is zo enorm dat de bediening skates heeft aangetrokken om de drankjes tijdig te kunnen bezorgen.