Volledig scherm

Groningen en Heerenveen winnaars transferperiode

OpinieOp de laatste dag van de transferwindow werden FC Groningen en Heerenveen de morele winnaars. Omdat ze hun paradepaardjes binnenboord hielden en niet bezweken voor de belangstelling van de topclubs. Dusan Tadic blijft voorlopig bij Groningen en Heerenveen houdt zijn gewilde rechtsbuiten Luciano Narsingh.

Het is verleidelijk om de afgeketste transfers van Luciano Narsingh en Dusan Tadic uit te leggen als een morele overwinning voor twee degelijke clubs uit het noorden. Twee publieksspelers hielden vast aan hun clubs Heerenveen en FC Groningen. En deze twee clubs werden niet nerveus van Ajax en FC Twente.

Bij Narsingh lag het iets simpeler dan bij Tadic, vanuit de club geredeneerd. De vleugelaanvaller besloot zelf voor de zekerheid in Friesland te kiezen omdat Ajax zich pas afgelopen maandag voor hem meldde. 'Te kort dag', liet zijn zaakwaarnemer Mino Raiola namens hem weten. Narsingh stond gisteravond doodeenvoudig in de basiself voor de wedstrijd bij Vitesse.

De ontwikkelingen rond Tadic waren spectaculairder. FC Twente stelde alles in het werk om hem los te krijgen bij FC Groningen. Toen de Tukkers nadrukkelijk waren afgewezen, meldde zich gistermiddag Malaga. De club van Ruud van Nistelrooy kreeg eveneens 'nee' te horen in de Euroborg. Je hebt als management ballen, wanneer je met een vertegenwoordiger uit de Primera División weigert om zelfs maar aan tafel te schuiven. De rest van de eredivisie zou voorzichtig de rode loper uitrollen.

Overdag was directeur Hans Nijland vrij stellig. Een verslaggever van het Dagblad van het Noorden vroeg hem of Tadic dan misschien voor 20 miljoen nog te koop was. 'Nee', zei Nijland. 'Ik ga onze supporters niet belazeren. Wij willen het seizoen met Tadic afmaken, dat hebben we afgesproken en beloofd en dat komen we na.'

Lees verder in het AD.