Volledig scherm
Burnet in actie tegen Aberdeen. © pro shots

Groningen zonder Burnet, Cummins eerste keeper Go Ahead

UpdateFC Groningen moet het zondag in de Adelaarshorst stellen zonder Lorenzo Burnet. De verdediger heeft een heupblessure en is niet op tijd hersteld voor de start van de competitie tegen Go Ahead Eagles, zo meldden de Groningers op de website. Voor de rest kan trainer Erwin van de Looi beschikken over een bijna fitte selectie.

'Het is het begin van het seizoen en daarin moeten we laten zien dat we wat willen', toonde Van de Looi zich strijdbaar. 'Daar hoort een bepaalde houding bij, een bepaalde speelwijze en daar zijn we hard mee bezig. Ik denk dat we op een stabieler niveau zijn dan in het begin van vorig seizoen.'

Volledig scherm
Erik Cummins. © pro shots

Go Ahead
Bij Go Ahead Eagles staat Erik Cummins op doel. De keeper, die vorig seizoen veel blessureleed kende, kreeg afgelopen week van trainer Foeke Booy te horen dat hij voorlopig de eerste keus is. Cummins troeft Mickey van der Hart af die overkwam van Ajax.

'Erik heeft het in de voorbereiding fantastisch gedaan. Natuurlijk hebben we Van der Hart gehaald, maar dat betekent niet dat ik niet eerlijk moet zijn. Vandaar mijn keuze voor Cummins.'

Booy kan geen beroep doen op de geblesseerden Mawouna Amevor (voet), Lars Lambooij (knie) en Giliano Wijnaldum (onderbeen).