De boeren met hun tractoren op het parkeerterrein van De Kuip.
Volledig scherm
De boeren met hun tractoren op het parkeerterrein van De Kuip. © Facebook.com/kor.hoving

Groningse boeren arriveren op tractor bij de Kuip

VideoVijf Groningse boeren, die een skybox hebben in het stadion van FC Groningen, zijn afgelopen nacht per tractor gearriveerd bij De Kuip, waar ze vandaag de bekerfinale PEC Zwolle tegen FC Groningen bijwonen. Het gezelschap deed ruim negen uur over de rit van zo'n 250 kilometer.

Volledig scherm
© Shop.fcgroningen.nl

Gistermiddag om 17.00 uur vertrok de groep uit Groningen en vannacht 02.00 uur reden ze de parkeerplaats van het Feijenoord-stadion op. Kor Hoving, een van de boeren, deed op zijn Facebook verslag van de rit, die onder meer langs Zwolle voerde.

Ook Hans Nijland, technisch directeur van FC Groningen, was bijna meegegaan met de 'Farmers on Tour'. Hij durfde de uitdaging echter niet aan omdat hij bang was te laat in Rotterdam te arriveren. Dus koos hij voor een sneller vervoersmiddel. Net als duizenden andere Groningers die vandaag met 300 bussen naar De Kuip rijden. Ook uit Zwolle komen zo'n 300 bussen naar Rotterdam.

Supporters van FC Groningen spelen vandaag in op de tractorrit. Ze dragen massaal het shirt Farmers on Tour, met als pikante leus: Groen wit doet beven.

Volledig scherm
© Facebook.com/kor.hoving
Volledig scherm
© Facebook.com/kor.hoving