Volledig scherm
© Joep Leenen
3
EINDE
0
  • Cyriel Dessers 8'
  • Willem Janssen 68'
  • Joris van Overeem 77'

Groothuizen leidt nederlaag van ADO bij FC Utrecht in

ADO Den Haag is een blunder van Indy Groothuizen vanmiddag niet meer te boven komen. De doelman veroorzaakte op bezoek bij FC Utrecht tamelijk onbeholpen de vroege 1-0. In de tweede helft werd hij nog tweemaal geklopt: 3-0.

De curieuze 1-0 kwam al na negen minuten op het scorebord in stadion Galgenwaard, waar Groothuizen door zijn geschutter een moeilijke middag tegemoet ging. De jonge ADO-doelman had tijd om een terugspeelbal van Dion Malone te verwerken, maar tikte de bal tegen de paal. De rebound was voor Dessers, die zo wel heel makkelijk aan zijn eerste eredivisiedoelpunt van het seizoen kwam.

Het FC Utrecht-publiek voorzag daarna elk balcontact van Groothuizen met een cynisch gejuich, terwijl de supporters in het uitvak luidkeels de naam van Robert Zwinkels scandeerden. De 35-jarige doelman is vlak voor de start van dit seizoen zijn plek kwijtgeraakt aan de 22-jarige Groothuizen, maar de roep om Zwinkels lijkt bij het Haagse publiek steeds luider te worden.

Volledig scherm
Cyriel Dessers tikt de 1-0 binnen voor FC Utrecht na een megablunder van ADO Den Haag-doelman Indy Groothuizen © Joep Leenen

Hoewel ADO via Nasser El Khayati, Lex Immers en Tomas Necid in het weinig sprankelende duel nog wel wat kansen kreeg op de gelijkmaker, drukte FC Utrecht in de tweede helft door. Onder leiding van trainer Dick Advocaat werd de vierde overwinning op een rij zo van nog wat extra glans voorzien. Aanvoerder Willem Janssen en Joris van Overeem scoorden nog, waardoor ADO – met Groothuizen voorop – met een nog ongelukkiger gevoel van het veld ging.

De ploeg van Advocaat staat daardoor na elf duels op achttien punten. Beter deden de Domstedelingen het niet in de laatste vijf jaar. Na zijn aantreden verloor Advocaat alleen op 23 september zijn eerste wedstrijd op de Utrechtse bank, met 1-0 bij Feyenoord. Utrecht staat op een vijfde plek in de eredivisie, vlak achter Heracles en Feyenoord, al moeten de Rotterdammers nog in actie komen tegen VVV-Venlo.