Volledig scherm
© anp

Grote Falkenburg-show in Waalwijk

Erik Falkenburg heeft zaterdagavond Go AheadEaglesdrie punten bezorgd. De huurling van AZ nam de eerste drie doelpunten voor zijn rekening in het met 4-1 gewonnen uitduel met RKC Waalwijk. Aanvoerder Marnix Kolder tekende voor de laatste Deventer treffer, vanaf de strafschopstip. Denzel Slager deed vlak voor tijd wat terug. 

Volledig scherm
© anp

Ongetwijfeld waren de intenties van de thuisploeg voorafgaand aan het duel met Go Ahead louter positief. Toch kwam dat in de wedstrijd nimmer naar voren. De ploeg van trainer Erwin Koeman, die vorige week nog gelijk speelde bij NEC (2-2), oogde inspiratieloos. De beste mogelijkheid voor RKC kwam in de eerste helft nog op naam van spits Auréien Joachim toen die in de 23e minuut net over het doel van keeper Eloy Room schoot.

Het stond op dat moment echter al 2-0 voor de gasten. Beide treffers van de promovendus uit Deventer werden met het hoofd gemaakt door Falkenburg. Bij zijn eerste doelpunt kreeg hij nog wel de hulp van keeper Jan Seda, maar zijn tweede treffer kopte hij knap op eigen kracht binnen tussen twee verdedigers van RKC in. Er waren toen pas 20 minuten gespeeld.

De ploeg uit Waalwijk probeerde zich nog te herstellen, maar zonder resultaat. Weinig doordacht aanvallend voetbal zorgde ervoor dat er vrijwel geen kansen voor RKC kwamen, het schot van Joachim daargelaten. In de tweede helft werd een offensief van RKC verwacht. Daarvan was echter geen sprake.

Na ruim een uur spelen werd het zelfs 3-0 voor de gasten en wederom kwam het doelpunt op naam van Falkenburg, die als valse spits achter Kolder speelde. Dit keer prikte hij de bal binnen na een steekpass van Jarchinio Antonia. Daarmee was het verzet van RKC gebroken en ontstond een gezapige slotfase.

Toch werd er nog gescoord. Frank van Mosselveld vergreep zich aan Kolder in het strafschopgebied en een penalty was het logische gevolg. Vorige week veroorzaakte Van Mosselveld ook al twee strafschoppen tegen NEC. Kolder tilde vervolgens koelbloedig de marge naar vier, waarna Slager de eindstand bepaalde.