Volledig scherm
Anass Achahbar. © pro shots

Guidetti: In Europa zijn er weinig beter dan Achahbar

De zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe spits leverde nog geen tastbaar resultaat op. Met Anass Achahbar (18) heeft de club wel al de aanvalsleider van de toekomst in huis. De Hagenaar strijdt met Oranje onder 19 jaar nog voor een EK-ticket.

Volledig scherm
Volledig scherm
Anass Achahbar lost John Guidetti af. © pro shots

Als John Guidetti de naam Anass Achahbar hoort, schiet hij enthousiast overeind. 'Toen hij aansloot bij de selectie, zag je de oudere spelers denken: 'zo, die jongen kan wel iets'. Komend seizoen is hij een jaar wijzer en vooral een jaar sterker. Hij heeft alles in huis om ver te komen. Technisch zullen er in Europa weinig beter zijn dan Anass', aldus de Zweedse Feyenoorder in AD Sportwereld.

Nu Guidetti terugkeert naar Manchester City en Dirk Kuyt een contractvoorstel uit de Kuip naast zich heeft neergelegd, blijven er vooralsnog weinig aanvallende wapens over. Guyon Fernandez, Mitchell Te Vrede en Anass Achahbar vormen het trio centrumspitsen.

Begin deze maand vond Achahbar zichzelf terug op het dak van een spelersbus die stapvoets richting de Kuip moest rijden. De laatste meters van de terugreis uit Heerenveen, waar een ticket voor de Champions League was veiliggesteld, werd het de 18-jarige Hagenaar pas echt duidelijk hoe groot Feyenoord in Nederland is.

'Al die dolblije mensen, ik vond het indrukwekkend', zegt hij. 'Er klommen spelers op het dak van de bus en ik besloot hetzelfde te doen. Toen ik daar die mensenmenigte zag, dacht ik maar één ding: 'wat nou als ik hier zou zitten als belangrijke speler van Feyenoord? Zoals Jordy Clasie, John Guidetti of Ron Vlaar. Zou het dan nog mooier zijn?'