Volledig scherm
Hai Berden neemt afscheid van VVV. © ANP Pro Shots

Gutterswijk volgt Berden op als voorzitter van VVV

Ineke Gutterswijk-Luiten krijgt de leiding bij VVV-Venlo. De 59-jarige bestuurster gaat bij de Limburgse eredivisieclub aan de slag als voorzitter van de raad van commissarissen. Hai Berden, de huidige voorzitter van VVV, maakte eerder bekend per 1 juli te vertrekken.

De huidige bestuursvorm bij VVV maakt plaats voor een nieuwe. De Venlonaren wijzigen de organisatiestructuur omdat de huidige volgens de club toe is aan modernisering en professionalisering. Het huidige bestuur maakt plaats voor een raad van commissarissen, die een toezichthoudende en adviserende taak heeft richting algemeen directeur Marco Bogers. De rvc gaat naast Gutterswijk-Luiten bestaan uit Ger Bindels en Ramon Testroote. De overige twee plaatsen worden nog ingevuld.

Volgens de vertrekkende Berden is met de wijzigingen de continuïteit van VVV gewaarborgd. ,,We hebben anderhalf jaar geleden onder de noemer 'De Trap Omhoog' de aanzet voor een aanpassingstraject van het stadion en de organisatie gegeven. Door deze weg in te slaan, kunnen we nu aan de slag met de doelstellingen die in dat plan staan.''

Berden blijft wel aan VVV verbonden. De huidige voorzitter houdt zich na de zomer bezig met de verbouwing en renovatie van het stadion.