Volledig scherm

GVVV zorgt voor sensatie, Sparta ligt eruit

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© PRO SHOTS
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

EINDSTAND: Sparta - GVVV 5-6 na strafschoppen!
EINDSTAND: Heracles - De Graafschap 4-0!
EINDSTAND: RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 3-2!
(Klik HIER voor het verslag)

22.39: Sensatie op Het Kasteel! De amaterus van GVVV knikkerend na Excelsior ook Sparta uit het bekertoernooi. De Gelders Veenendaal Voetbal Vereniging staat bij de laatste acht van het KNVB-bekertoernooi. Wij sluiten dit liveblog. We zijn morgenavond terug met weer drie duels in het bekertoernooi, te weten sc Heerenveen - FC Oss, NEC - Achilles '29 en Ajax - AZ.

DE STRAFSCHOPPENREEKS OP HET KASTEEL (1-1 na 90 minuten)
1. De Roon (Sparta) 2-1!
2. Van der Valk (GVVV) 2-2!
3. Bruinier (Sparta) 3-2!
4. Den Hartog (GVVV) 3-3!
5. Luirink (Sparta) 4-3!
6. Adnane (GVVV) 4-4!
7. Slijngard (Sparta) MIST (keeper Jansen stopt penalty van Amersfoorter Slijngard)
8. Bonke (GVVV) 4-5!
9. Bokila (Sparta) 5-5!
10. Van Tent Beking (GVVV) 5-6!

22.35: Heracles wint simpel van De Graafschap.

22.30: Penalty's op Het Kasteel. Volg de zinderende obntknoping bij Sparta - GVVV hier live.

22.27:
Einde op Het Kasteel. Het is na 120 minuten 1-1. Sparta en GVVV gaan voor de strafschoppenserie. Maar waar worden ze genomen: voor de fans van Sparta of voor het vak met de 1500 meegereisde Veenendaalse fans?
22.25: Snijders ziet lobje overvliegen. Extra tijd van verlenging is ingegaan. Twee minuten extra, geeft vierde man aan.
22.24: Laatste minuut van tweede verlenging op Het Kasteel. Penalty's niet ver weg meer. Bekerstunt GVVV hangt nog altijd in de lucht.
22.21: Opstootje op Het Kasteel na tackle Daan van de Valk. Die krijgt geel, de negende van de avond alweer.
22.13:
In Almelo vindt Heracles het wel prima verder. Het neemt alvast een voorschot op de winterstop en geeft stiekem zelfs kansjes weg. De Graafschap-spits Poepon lobt bal oog-in-oog met Pasveer over het doel van de thuisploeg.
22.12: Bokila mist grote kans voor Sparta. Hij kopt bal naast het doel van GVVV.
22.11: Tweede helft verlenging op Kasteel begonnen.
22.09: Eerste helft verlenging voorbij. Korte pauze voor de beide trainers, Erik Assink (GVVV) en Michel Vonk (Sparta Rotterdam).
22.07: De Hartog laat Sparta zweten met knal over Rotterdams doel in 104de minuut van de verlenging.
22.03: Zelfs op Het Kasteel is het bericht aangekomen dat Ronald Koeman bondscoach van Oranje wil worden. Na 100 minuten staat het overigens nog steeds 1-1. De spanning is om te snijden in een duel dat matig van niveau is, bijna geen kansen oplevert, maar razendspannend is.
21.53: Verlenging op Het Kasteel begonnen.
21.51: Nog geen minuut bezig in Almelo na de rust of Heracles komt al op 4-0 tegen de Superboeren. Na een assist van Plet scoort Marko Vejinovic.
21.50: Braamhaar heeft de pijp aan Maarten gegegen. De scheidsrechter van dienst is geblesseerd afgehaakt in Alemlo. Hij is vervamngen door de vierde man Merlijn Gerritsen.
21.50: Sparta en GVVV sluiten 90 minuten af met 1-1. Op Het Kasteel gaan de eerstedivisionist en de amateurs uit Veenendaal verlengen.
21.47: Sparta ontsnapt in de blessuretijd twee keer tegen GVVV.
21.42: Op Het Kasteel nadert het einde van de officiële speeltijd. Sparta Rotterdam en GVVV zijn volledig in balans: 1-1 in goals, 3-3 in (gele) kaarten.
21.39: Sparta en GVVV stevenen af op een verlenging. Sparta kan na de gelijkmaker niet echt het verschil maken. Ploegen aardig in balans.
21.32: Rust in Almelo na exhibitie van 45 minuten van Heracles, dat alvast zijn ticket voor de kwartfinales kan afhalen. De Graafschap mag met 3-0 handen dichtknijpen.
21.26: Smaakmaker Armenteros maakt met met een schitterende omhaal de 3-0 tegen De Graagschap. Heracles kan na de wereldgoal van de flitsende Zweed al uitkijken naar de loting van donderdagavond.
21.24: GVVV ontsnapt als verdeidger Taoufik Adnane de bal van de doellijn haalt. Hij voorkomt daarmee een voorsprong voor Sparta.
21.19: Een minuut nadat Sparta is ontsnapt aan een achterstand van 2-0 maakt Sidney Schmeltz de gelijkmaker voor de thuisploeg. De aanvaller van de Rotterdamse eerstedivisionist is het eindstation na een aanval via Iliass Bel Hassani (1-1).
21.18: Joey Snijders, weer zo'n oud-prof van de Gelders Veenendaalse Voetbal Verenidging - hij speelde voor AGOVV - dwingt Pellatz tot een redding. Sparta ontsnapt aan een achterstand van 2-0.
21.17: Scheidsrechter Eric Braamhaar heeft een blessurebehandeling nodig bij Heracles - De Graafschap. De fysio van de thuisploeg kijkt naar de knie van de leidsman.
21.14: Bokila heeft de gelijkmaker van Sparta letterlijk op zijn hoofd, maar de kopbal van de Rotterdamse aanvaller wordt verijdeld door de Barneveldse oud-doelman Johan Jansen van NAC.
21.08: Samuel Armenteros kreeg vanavond de voorkeur boven Braziliaan Everton bij Heracles en maakt de uitverkiezing in het eerste kwart meer dan waar. De Zweedse aanvaller, voor de gelegenheid op de linkerflank, flitst langs de ene na de andere Superboer.
21.04: Heracles opent binnen 20 minuten deur naar de kwartfinale. De Graafschap-verdediger Purrel Fränkel tikt de bal over zijn eigen doellijn, nadat Heracles-spits Plet de bal op de paal heeft geschoten.
21.01: Sparta en GVVV zijn begonnen aan de tweede helft.
20.59: Armenteros mist een ultieme kans op 2-0.
20.54: Het is vanuit Almeloos perspectief niet te hopen dat het voor Heracles een lange avond wordt. De Eredivisionist kampt met veel blessures en heeft maar vijf spelers op de bank: Everton, Bruns, Douglas, Telgenkamp en Te Wierik.
20.48: Armenteros zorgt voor bliksemstart Heracles. Na 156 seconden, en al de derde kans voor de thuisploeg, tikt de Zweedse vervanger van Everton de bal simpel binnen.
20.47. Op slag van rust krijgt Spartaan Bel Hassani geel. GVVV gaat met een voorsprong de rust in op Het Kasteel.
20.46:
Eerste kansen Heracles in eerste minuut. Wereldsolo Armenteros en twee corners.
20.45: In Almelo heeft De Graafschap afgetrapt.
20.42: Aanvoerder Ard van Peppen kijkt bij Eredivisie Live met het schaamrood op de kaken terug op een bijna-blamage van RKC. 'Pfff, het was niet best. Ongelooflijk dat we dit nog over de streep hebben kunnen halen.'
20.36: We concentreren ons op het Kasteel, waar GVVV nog altijd verrassend leidt na de snelle blunder van doelman Pellatz, die misgrabbelt bij de goal van Brouwer, en de heldenrol van GVVV-goalie Jansen, die een penalty stopt van Spartaan Bruinier.
20.36:
Scheidsrechter Kamphuis, die een negatieve hoofdrol speelde, fluit na een bizar duel in Waalwijk en een krankzinnig slot voor het einde. RKC wint met 3-2 en mag zich eerste kwartfinalist noemen van dit bekerseizoen.
20.35:
Regent het goals in Waalwijk, in Rotterdam regent het kaarten. Gele wel te verstaan. In vier minuten zien Rodney Hofman (GVVV), Gijs Luirink (Sparta) en Dennis van Meegdenburg (GVVV) geel. De Veenendalers leiden nog steeds op Het Kasteel.
20.34: Twee minuten extra in Waalwijk. Trainer Joop Gall van de bezoekers snapt niets van zo weinig extra tijd - na onder meer twee rode kaarten - en gelijk heeft hij.
20.30:
Go Ahead Eagles stapelt na bijna tachtig vlekkeloze minuten fout op fout en strooit als een ware Kerstman  met cadeautjes. RKC pakt ze een voor een uit. Nu is aanvoerder Van Peppen de gelukkig. De thuisploeg scoort in acht minuten drie keer!
20.26:
RKC repareert in drie minuten de schade. Schet maakt uiterst simpel 2-2. Wassen de Waalwijkers het varkentje alsnog binnen de reguliere speeltijd of wordt het toch verlengen? Go Ahead Eagles lijkt in elk geval rijp voor de slacht.
20.24: De opstellingen van Heracles en De Graafscahp zijn binnen. hetd uel begint over 21 minuten.
Heracles: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Jallo, Quansah, Vejinovic, Duarte, Overtoom, Plet, Armenteros.
De Graafschap: De Winter, Evers, Wormgoor, Jansen, Fränkel, Rose, Meijer, El Hassnaoui, Kaak, Sreckovic, Poepon.
20.22: Castilion grijpt de strohalm voor RKC. Met zijn goal in 79ste minuut leven de Waalwijkers weer. De invaller rondt keurig af na en foutje in de defensie van Eagles.
20.14: Jaime Bruinier mist een penalty voor Sparta. Rotterdammers kijken tegen GVVV nog steeds tegen achterstand aan.     
20.13: Sneuvelt vanavond de derde en laatste Rotterdamse club in het KNVB-bekertoernooi? Duwt GVVV na Excelsior ook Sparta van het bekerpodium? Reuzendoder Eagles, dat de grootste club van Rotterdam (feyenoord) al elimineerde, is in Waalwijk op weg naar de eerste stunt van de week. Het leidt met 2-0.
20.08: Het belooft weer een fraaie bekeravond te worden. Eagles is op weg naar een stunt in Waalwijk en GVVV heeft een voorsprong te pakken op Het Kasteel: Simon Brouwer heeft de Veenendalers op voorsprong gezet tegen Sparta.
20.06: En ook RKC is zijn spits kwijt: Rick ten Voorde moet er ook met rood vanaf na een tackle op Antonia. Ook hier is de beslissin van Kamphuis discutabel.
20.01:
In Rotterdam hebben Sparta en GVVV afgetrapt.
19.55: Het spel is op de wagen in Waalwijk. Marnix Kolder kan er een minuut na zijn tweede goal tegen RKC met rood vanaf. Scheidsrechter Kamphuis beoordeelt een normale tackle van de spits van Eagles op Duits totaal verkeerd en stuurt Kolder weg.
19.54:
Dacht RKC even dat het Go Ahead Eagles bij de strot had, slaan de Adelaars weer toe. Nu kopt Kolder, weer hij, de 0-2 binnen na een prachtige voorzet van Jarchinio Antonia. Is Go Ahead Eagles na de zege op Feyenoord op weg naar een nieuwe stunt?
19.53:
RKC is als herboren uit de kleedkamer gekomen, vermoedelijk na een donderspeech van Brood. Schet krijgt de eerste kans. Hij knalt de bal tegen de onderkant van de lat, maar de bal springt het veld weer in. Go Ahead Eagles ontsnapt.
19.49: In Waalwijk zijn RKC en Eagles begonnen aan de tweede helft.
19.48: Peter Bosz heeft een kleine verrassing in petto in de basis van Heracles. Niet Everton speelt tegen De Graafschap, maar Armenteros, die vanaf 20.45 uur als linksbuiten begint. De trainer van de Almeloërs is vol vertrouwen.
19.36: De opstellingen van Sparta en GVVV zijn bekend.
Sparta:
Pellatz, Varela, Luirink, Bentem, Slijngard, Overtoom, De Roon, Bel Hassani, Bruinier, Bokila, Schmeltz.
GVVV: Jansen, Hofman, Hulsbos, Van der Valk, Adnane, Bonke, Van Eck, Brouwer, Den Hartog, Van Meegdenburg, Snijders.
19.34: Rust in Waalwijk. Eagles leidt, vrij gemakkelijk, met 1-0 in Waalwijk waar de schrik om Evander Sno langzaam wegsijpelt. De middenvelder loopt weer ontspannen rond bij RKC, nadat hij al na 10 minuten met duizelingen naar de kant is gegaan.
19.32: Castillion mist op slag van rust de beste kans voor de thuisploeg. Hij tikt een voorzet ver in blessuretijd nét naast.
19.25: Alweer een wissel van RKC-trainer Ruud Brood. Nu een tactische. De coach is niet tevreden over zijn ploeg en haalt Robert Braber naar de kant ten faveure van spits Geoffrey Castillion.
19.24 uur: Eredivisie Live meldt dat verslaggeefster Barbara Barend heeft gesproken met Sno. Hij wilde geen enkel risico nemen met zijn hart, nadat hij zich al snel duizelig had gevoeld. Inmiddels zit de middenvelder van RKC in zijn trainingskap te kijken naar de slotfase van de eerste helft tegen Go Ahead Eagles.
19.20: Sparta Rotterdam neemt voor het duel met GVVV afscheid van Johan Voskamp. Vanavond afscheid Johan Voskamp. De spits vertrok begin dit seizoen naar het Poolse Slask Wroclaw. Vorig seizoen werd Voskamp met 29 doelpunten topscorer van Sparta én de Eerste Divisie. Vanwege het speelschema in Polen was een eerder afscheid van de Rotterdammers niet mogelijk. Sparta en GVVV trappen om 20.00 uur af.
19.16: Sno meldt zich in trainingspak op de tribune van RKC.
19.13: De supporters van Go Ahead Eagles vermaken zich opperbest in de voormalige 'fietsenstalling van Waalwijk'. Massaal zingen de met duizenden opgekomen Deventer supporters: 'Oh wat is het toch fijn een Eagle te zijn'.
19.10: Eredivisie Live-commentator Leo Driessen meldt dat Sno het prima maakt. De schrik was de middenvelder vermoedelijk letterlijk om het hart geslagen na enkele duizelingen in de beginfase van het deul met Eagles. In de kleedkamer van het stadion van RKC gaat het inmiddels weer uitstekend met Sno. Gelukkig maar!
19.08:
En weer tegenslag voor RKC. Na de vroege wissel van Sno deelt Eagles weer een dreun uit in het Mandemakers Stadion. Via Kolder neemt de eerstedivisionst na 22 minuten een dik verdiende voorsprong. De spits rondt af na een aanval uit eht boekje: voorzet Michael Jansen, waarna de Fin Niklas Tarvajärvi legt de bal met hoofd panklaar legt op de voet van spits Kolder: 0-1 voor Go Ahead Eagles.
19.03:
RKC is duidelijk even van slag na de aftocht van Sno. Go Ahead Eagles, toch al fris en fruitig aan het bekerduel begonnen, is vooralsnog de bovenliggende partij. Dat proeven de fans uit Deventer ook. Die heffen massaal 'Waalwijk is van ons, olé, olé' aan.
18.56: Evander Sno is van het veld gegaan. Met de oud-Ajacied wordt door RKC geen enkel risico genomen als hij kort daarvoor aangeeft last te hebben van zijn borstkas. Hij verlaat duizelig het veld en wordt vervangen door Adil Auassar. Sno werd een jaar geleden geveld door een hartstilstand. Sindsdien leeft én voetbalt hij met een hartdefibrilator.
18.53: Ook morgen en donderdag staat er een tweetal interessante bekeravonden op het programma. Topduels Ajax - AZ van morgen en FC Twente - PSV van donderdagavond.
18.49:
De eerste kans is voor Eagles. De Pool Michal Janota raakt de lat, waarna Marnix Kolder in de rebound stuit op een sterke Zoet.
18.45:
De 'Adelaars uit Deventer' hebben afgetrapt in Waalwijk. In de basis bij Go Ahead Eagles oud-PSV-verdediger Jan Kromkamp. Hij won ooit met Liverpool de FA Cup.
18.42:
Sparta treedt straks tegen GVVV aan in bijzondere shirts. Lees daarvoor HIER meer.
18.41:
De Veenendaalse amateurclub neemt in zijn kielzog dertig bussen met fans mee naar Het Kasteel, zegt spits Dennis van Meegdenburg bij Eredivisie Live. De aanvaller was vorige maand scherprechter in de vorige bekerronde bij Excelsior met twee goals.
18.36: Ruud Brood, de trainer van RKC, werd gisteren in verband gebracht met VVV-Venlo. Bij Eredivisie Live zegt hij met een strak gezicht: 'Ik weet van niets. Vorig jaar was er wel sprake van. Nu niet. Of ik er oren naar heb? Ik kan er geen oren naar hebben, want er speelt niets.'
18.35: In Waalwijk staat RKC op punt van aftrappen tegen eerste-divisieclub Go Ahead Eagles. De bedwinger van Feyenoord is met een flinke supportersschare naar Waalwijk getogen.
18.33. Welkom bezoekers van AD.nl. Vanaf nu volgen we hier in een blog alle 3 de duels uit de achtste finales van de KNVB-beker. We beginnen zo met RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles. Om 20.00 uur wordt in Rotterdam afgetrapt tussen Sparta en topklasser GVVV, om kwart voor negen gevolgd door Heracles Almelo - De Graafschap.
18.29: De opstellingen van RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles zijn bekend.
RKC: Zoet, Bandjar, Drost, Van Mosselveld, Van Peppen, Sno, Duits, Braber, Meijers, Schet, Ten Voorde.
Go Ahead Eagles: Van der Vlag, Gerritsen, Kromkamp, Heerkens, Jansen, Antonia, Van den Ouweland, Suk, Janota, Tarvajärvi, Kolder.


Het programma voor de rest van de week is als volgt.
Morgen
18.45 uur:
sc Heerenveen - FC Oss.
18.45 uur: NEC - Achilles '29.
20.45 uur: Ajax - AZ.

Donderdag
18.45 uur:
FC Eindhoven - Vitesse.
20.45 uur: FC Twente - PSV.

Volledig scherm
© PRO SHOTS
Volledig scherm
© anp