Volledig scherm
© anp

Haan: Feyenoord grootste teleurstelling in loopbaan

Arie Haan (67) mag zich sinds kort pensionado noemen. Mede op advies van zijn dokter heeft de Groninger een punt achter zijn loopbaan gezet, maar hij zal altijd reizende blijven. De trainer in ruste pendelt nu tussen Winschoten, de Costa Blanca en Stuttgart, waar zijn kinderen en kleinkinderen wonen.

Quote

'Met clubbaas Jorien van den Herik kon ik uitstekend door één deur, maar de druk van pers en publiek was te groot.'

Arie Haan
Volledig scherm
© Pro Shots

Arie Haan is één van Neerlands meest succesvolle voetballers aller tijden. Driemaal won hij de Euro­pa Cup I (met Ajax), twee keer de Europa Cup II (met Anderlecht) en verder nog de wereldbeker en zes landstitels. Bovendien staan er twee (verloren) WK-finales achter zijn naam. 

Op het netvlies van de oudere generatie staan zijn afstandsschoten gebrand, die tegen West-Duitsland en Italië op het wereldtoneel. Bij de jongeren gaan minder bellen rinkelen bij de naam Haan. Daarvoor heeft zijn trainerscarrière zich te veel buiten de landsgrenzen afgespeeld: van Duitsland en België tot het Midden-Oosten en China.  

Twee jaar werkte Haan in Nederland, bij Feyenoord, waar hij weg moest. ,,Ik vind het nog altijd jammer dat ik in Nederland weinig heb gewerkt, terwijl ik overal finales en doelstellingen heb behaald en ook vaak werd teruggevraagd. Feyenoord is de grootste teleurstelling in mijn loopbaan. Met clubbaas Jorien van den Herik kon ik uitstekend door één deur, maar de druk van pers en publiek was te groot. Er speelden andere zaken, waar ik geen grip op had. Het ergste dat je als trainer kunt gebeuren.''

Lees vrijdag het uitgebreide verhaal in de digitale editie of op Blendle.

Volledig scherm
© Pro Shots
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement