Mohammed Hamdi.
Volledig scherm
Mohammed Hamdi. © RV

Hamdi nieuwe directeur van ADO Den Haag, Jansma adviseur

Mohammed Hamdi is de nieuwe directeur van ADO Den Haag. De 35-jarige Hagenaar is de opvolger van Mattijs Manders, die deze zomer naar de Eredivisie CV overstapte.

Door Yorick Groeneweg

Mohammed Hamdi zal samen met Henrik-Jan Rinner de nieuwe directie van ADO Den Haag gaan vormen. Laatstgenoemde is nu nog ad-interim. Daarnaast krijgt Frans van Steenis een rol als lid van de raad van commissarissen. Sportjournalist Kees Jansma wordt bestuursadviseur.

,,Ik geloof in de potentie van ADO Den Haag. Ik zie de club als een slapende reus, waar ik graag met de rest van het team mijn schouders onder wil zetten”, reageert Mohammed Hamdi, die al eerder bij ADO Den Haag werkzaam was. Als accountmanager hield hij zich tot vijf jaar geleden al bezig met commerciële groei van de club.

Quote

Ik regel hier alles, behalve het voetbal

Mohammed Hamdi

De in Marokko geboren Hagenaar heeft zelf ook gevoetbald, al stopte hij op 21-jarige leeftijd nadat hij bij Lugdunum, UVS, FC Lisse, Tonegido, BMT (za) heeft gespeeld. Als trainer stond Hamdi voor de groep bij De Ster, terwijl hij bij onder andere bij DHC uit Delft hoofd jeugdopleiding was.

Al-Jazira

Daarnaast werkte hij de laatste jaren aan een loopbaan naast het veld, maar wél in het voetbal. Bij ADO, maar Hamdi was in de branche ook directeur bij bedrijven als Lagardère Sports & Media en Director Infront Sports & Media. Meest in het oog springt zijn rol als eindverantwoordelijke van de commerciële- en marketingafdeling van Al-Jazira, net als Manchester City een club van sjeik Mansour uit Abu Dhabi.

Kees Jansma.
Volledig scherm
Kees Jansma. © ANP

In een eerder interview met deze krant zei Hamdi over die functie: ,,Ik regel hier alles, behalve het voetbal.” Hamdi studeerde daar ook voor. Zo volgde hij bij de KNVB de opleiding management betaald voetbal en volgde hij daar later de bachelor Sports Business Management aan toe.

Inmiddels is Hamdi na zijn verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten terug in Den Haag. Daar kwam hij in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging uit bij de vacature die Manders deze zomer bij ADO achterliet. Hamdi maakte zijn interesse voor de functie kenbaar bij het De Vroedt & Thierry, een gerenommeerd bureau dat in opdracht van ADO op zoek ging naar de geschikte leidinggevende.

Gesprekken

Hamdi voerde in de afgelopen weken verschillende gesprekken met vertegenwoordigers van het bureau. De uitkomsten daarvan werden besproken met de aandeelhouders en raad van commissarissen van ADO. Daar was ook een delegatie uit China bij. Voor De Vroedt & Thierry was Hamdi al snel de topkandidaat. Nu de aandeelhouders en de Raad van Commissarissen (RvC) die aanbeveling ook hebben overgenomen, kan hij aan de slag.

Hoewel Manders bij zijn vertrek vertelde nog steeds niet te weten wat de Chinese grootaandeelhouder United Vansen precies met de club wil, is al langer duidelijk dat er jaarlijks miljoenentekorten bij ADO moeten worden weggewerkt. Voor Hamdi zal dit direct één van de grootste uitdagingen in Den Haag zijn, omdat de club technisch failliet is.