Volledig scherm
© AD.nl/MC

Hattrick-man Kuyt heeft ambitie: Ik wil hier iets winnen

Met zijn tweede hattrick op rij, liet Dirk Kuyt wederom zien dat hij Feyenoord de weg naar succes wil wijzen. De aanvoerder hielp zijn ploeg langs AZ (3-1) en wil dat kunstje woensdag in de Kuip herhalen als Ajax de tegenstander in het bekertoernooi is.

Volledig scherm
© photo_news
Volledig scherm
© photo_news
Volledig scherm
© photo_newsHet draaide gisteren echt gewoon om Kuyt in de Kuip. De aanvoerder smeet met zijn krachten, pepte de ploeg op als de momenten daarom vroegen, meeverdedigen bleek nooit te veel gevraagd. En daarnaast maakte hij ook nog eens drie treffers.

,,Ik ben hier niet gekomen voor doelpunten of persoonlijke prestaties, ik wil hier iets winnen. We zijn met iets leuks bezig, dit elftal barst van de kwaliteit. En weet je wat misschien nog wel het allermooiste is? We kunnen duidelijk nog beter'', aldus Kuyt.

wie dit seizoen tegen Feyenoord speelt, weet dat hij moet afrekenen met Kuyt. ,,Ik heb donderdag uiteraard naar Fenerbahçe tegen Ajax gekeken'', zei Kuyt. ,,Die kregen een forse tik door dat late doelpunt. Dan is het toch weer knap dat ze gewoon uit bij Vitesse winnen. Maar Ajax komt wel op een heel mooi moment voor ons. We zijn tien wedstrijden ver en we zijn enorm gegroeid. In de Kuip tegen Ajax, een avondwedstrijd. Het is om naar uit te kijken en dat doe ik ook.''

Lees het gehele verhaal met Dirk Kuyt vandaag in AD Sportwereld, de digitale editie of via Blendle

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement