Volledig scherm
Mitchell te Vrede tijdens de wedstrijd tegen HHC. © pro shots

Hattrick Mitchell te Vrede bij Feyenoord

UpdateFeyenoord heeft donderdag ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding eenvoudig gewonnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman versloeg de amateurs van HHC Hardenberg in Mariënberg met 6-0. Mitchell te Vrede, in de spits de vervanger van de aangeslagen Graziano Pellè, maakte in de eerste helft een hattrick. De aanvaller scoorde drie keer met het hoofd.

Volledig scherm
Mitchell te Vrede tijdens het duel met HHC. © pro shots

In de tweede helft voerden John Goossens, Tonny Vilhena en Harmeet Singh de score verder op. Die laatste twee maakten net als de internationals Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie hun eerste minuten van de voorbereiding. Feyenoord had eerder al met ruime cijfers gewonnen van de eigen amateurtak (7-0) en FC Horst (10-0). Tegen Horst had Te Vrede ook al een hattrick geproduceerd.

AZ gaf in Epe tegen hoofdklasser CSV Apeldoorn een helft vol gas en stond na 45 minuten met 7-0 voor, door doelpunten van Viktor Elm (drie), Aron Jóhannsson (twee) en de aanwinsten Nemanja Gudelj en Jeffrey Gouweleeuw. Daarna stokte de productie echter. De amateurs kwamen na rust wel tot scoren, waardoor het oefenduel in 7-1 voor de bekerwinnaar eindigde. AZ herstelde zich daarmee enigszins van de zware nederlaag dinsdag tegen Go Ahead Eagles (0-3).

Volledig scherm
Mitchell te Vrede tijdens het duel met HHC. © pro shots