Volledig scherm
© pro shots

Heerenveen bevestigt komst Lurling

UpdateAnthony Lurling keert na ruim 10 jaar terug bij sc Heerenveen. De 36-jarige aanvaller wordt door de club overgenomen van NAC Breda. Lurling is vastgelegd tot het einde van het seizoen, zo maakte de Friese Eredivisionist maandag bekend.

Volledig scherm
Atnhony Lurling in 2001 als speler van Heerenveen. © pro shots

Lurling meldde zelf zaterdag al dat de overgang vrijwel rond was. Hij leefde in Breda in onmin met trainer Nebojsa Gudelj, die hem na de winterstop passeerde.

In het verleden speelde Lurling al drie seizoenen voor sc Heerenveen. Tussen 1999 en 2002 kwam de Bosschenaar tot 94 competitieduels waarin hij 36 keer scoorde. Daarna vertrok hij naar Feyenoord en speelde vervolgens voor NAC Breda, FC Köln, RKC Waalwijk, FC Den Bosch en opnieuw NAC Breda.

Manager voetbalzaken Hans Vonk is blij met de komst van Lurling. 'Anthony is een ervaren speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Wij hebben een talentvol, maar jong elftal dat de steun van een ervaren speler goed kan gebruiken. Het is bovendien een voordeel dat Anthony de club kent, dat maakt de overgang alleen maar makkelijker', aldus Vonk.