Volledig scherm
Feest bij sc Heerenveen na de 0-1 van Dresevic. © BSR/SOCCRATES
0
EINDE
4
  • Ibrahim Dresevic 8'
  • Jordy Bruijn 17'
  • Mitchell van Bergen 28'
  • Chidera Ejuke 90'+2'

Heerenveen deelt dreun uit aan Heracles bij seizoenstart

Sc Heerenveen heeft op bezoek bij Heracles Almelo een heel makkelijke overwinning geboekt in de eerste speelronde van de eredivisie. De Friezen maakten, met hulp van de schutterende thuisploeg, drie van de vier goals in het eerste halfuur: 0-4.

Volledig scherm
Van Bergen heeft de 0-3 gemaakt. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

Aan twee van de drie Friese doelpunten voor rust gingen blunders van spelers van de thuisploeg vooraf. Eerst verkeek doelman Janis Blaswich zich op een vrije trap van Ibrahim Dresevic. Na de 0-2 van Jordy Bruijn (een fraaie solo) ging verdediger Maximilian Rossmann in de fout en profiteerde Mitchell van Bergen: 0-3 na 28 minuten.

Na de pauze deed Heerenveen het wat rustiger aan. In de blessuretijd maakte Chidera Ejuke er nog 0-4 van namens de Friezen. Heracles kent zo, in eigen huis, een dramatische start van het nieuwe eredivisie-seizoen, terwijl Heerenveen zich geen betere start had kunnen wensen.

Heracles leverde met het vertrek van onder anderen Adrián Dalmau (19 goals vorig seizoen), Brandley Kuwas (10) en Lerin Duarte (6) veel treffers in. Maar ook Heerenveen zag zijn twee productiefste spelers - Sam Lammers en Michel Vlap (beiden 16 goals) - vertrekken.

Volledig scherm
Bruijn viert zijn 0-2. © BSR Agency
Volledig scherm
Mauro Junior of Heracles Almelo during Heracles Almelo - SC Heerenveen NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Wil je de wedstrijd nog eens herbeleven? Lees dan hieronder het liveblog terug: