Volledig scherm
© ad.nl/mc

Heerenveen en Twente strijden om krabbel smaakmaker Türüc

Dolle taferelen bij de Adelaarshorst in de nacht van zaterdag op zondag. Met vuurwerk, alcohol en gezang worden de spelers en staf van Go Ahead Eagles door een paar honderd fans onthaald. Door een 1-2 zege bij buurman Heracles kan de gepromoveerde club in de laatste drie wedstrijden van het seizoen nauwelijks nog de eredivisiestatus verliezen.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

'Dat mogen we ook wel vieren', vindt smaakmaker Deniz Türüc, die ,et een uitstekende wedstrijd een plekje heeft verdiend in ons AD.nl Elftal van de Week. 'Onze trainer zei al dat dit misschien wel knapper is dan dat Ajax kampioen wordt.'

Tegenover het behoud van de Eredivisiestatus voor Eagles, staat mogelijk wel het verlies van een toptalent. Türüç laat in Almelo eens te meer zien toe te zijn aan de volgende stap. De uitblinker rondt eerst een fraaie één-twee met Marnix Kolder af en voor Erik Falkenburg voor de beslissing zorgt, glijdt Türüç op het middenveld langs vier Heraclieden.

Zijn oude club FC Twente ziet hem graag terugkeren, maar ook Heerenveen jaagt inmiddels op zijn handtekening. 'Het kan heel goed zijn dat dit mijn laatste wedstrijden voor Go Ahead worden', beweert de gewilde Türüç in AD Sportwereld. 'Daarom probeer ik nu volop te genieten. Ik heb ambities en zou het graag een stapje hogerop proberen.'

Naast Türüc verdiende ook diens ploeggenoot Jop van der Linden een plekje in het Elftal van de Week, dat verder wordt aangevuld met drie ADO'ers (Aaron Meijers, Dion Malone en Roland Alberg). FC Twente wordt vertegenwoordigd door Felipe Gutiérrez en Cuco Martina. Ook Heerenveen levert twee spelers: Bilal Bacacikoglu en Daley Sinkgraven. De spits is Graziano Pellè.

Volledig scherm
© anp