Jens Odgaard (links) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Jens Odgaard (links) op archiefbeeld. © ANP Sport

Heerenveen: kopzorgen over geblesseerde spitsen

Herstart eredivisieMet Runar Espejord haalde SC Heerenveen deze transferperiode de zo gewenste extra spits binnen, die de concurrentiestrijd moet aangaan met Jens Odgaard. Probleem is echter dat Espejord allesbehalve wedstrijdfit binnenkwam in Friesland.

Door Sander de Vries

De 23-jarige Noor heeft voor de jaarwisseling zijn laatste wedstrijden bij Tromsø namelijk met enkelklachten gevoetbald. Espejord streed met Tromsø voor lijfsbehoud in de hoogste Noorse competitie. Zonder succes overigens: de club degradeerde vorige maand.

Espejord werkte tijdens het trainingskamp van Heerenveen in Spanje een individueel programma af. Hij hervatte pas vandaag de groepstraining. Omdat ook Jens Odgaard (voet) nog altijd geblesseerd is, beschikt Jansen momenteel niet over een spits. Vermoedelijk start middenvelder Jordy Bruijn zaterdag tegen Feyenoord daarom in de punt van de aanval. Het maakt duidelijk waar deze transferperiode de prioriteit ligt: Heerenveen zoekt naar aanvallende versterking.

Quote

Vermoede­lijk start middenvel­der Jordy Bruijn zaterdag tegen Feyenoord daarom in de punt van de aanval.

Verder zag Heerenveen afgelopen maand twee vleugelaanvallers vertrekken. De uit de gratie geraakte Nemanja Mihajlovic gaat naar het Poolse Arka Gdynia en Anders Dreyer vertrok naar FC Midtjylland, omdat hij bij Heerenveen nauwelijks aan voetballen toekwam. Heerenveen denkt deze gaten intern op te kunnen vullen. Linksbuiten Arjen van der Heide is een van de grootste talenten van de club, terwijl Bruijn en Alen Halilovic ook op de vleugels uit de voeten kunnen.

Ten slotte toonde Norwich City onlangs belangstelling voor Sven Botman. De centrale verdediger blinkt wekelijks uit bij Heerenveen, dat hem zonder ontbindende voorwaarden tot het einde van dit seizoen heeft gehuurd van Ajax. Heerenveen gaat er vooralsnog vanuit dat Botman het seizoen ‘gewoon’ in Friesland afmaakt.

Runar Espejord namens Noorwegen O21.
Volledig scherm
Runar Espejord namens Noorwegen O21. © Getty Images