Volledig scherm
© BSR Agency

Heerenveen vraagt hoofdprijs voor gewilde Vlap

Duitse en Belgische interesseSportief is het een seizoen om snel te vergeten voor sc Heerenveen, maar de kassa rinkelt wel in Friesland. Na de transfers van Arber Zeneli (Stade Reims) en Kik Pierie (Ajax) lijkt de club met Michel Vlap een echte klapper te kunnen maken. 

Volledig scherm
© BSR Agency

Volgens Voetbal International hebben verschillende buitenlandse clubs zich gemeld voor de aanvallende middenvelder, dit seizoen al goed voor 14 goals en 6 assists. Met PSV-huurling Sam Lammers en Pierie vormt Vlap dit seizoen een spaarzaam lichtpuntje bij Heerenveen. Door de nederlaag van afgelopen weekend bij Heracles Almelo (2-1) kan de club zich alvast gaan focussen op volgend seizoen. De play-offs zijn buiten bereik.

Eerder meldde Anderlecht zich al officieel bij Heerenveen voor Vlap en ook vanuit de Bundesliga zou er concrete interesse zijn. Omdat zijn contract nog drie seizoenen doorloopt en Heerenveen met de verkoop van Pierie en Zeneli het begrotingstekort al heeft afgedekt, kan de nummer 10 van de eredivisie de hoofdprijs vragen voor Vlap. De vraagprijs zou aanzienlijk hoger liggen dan de 5 (Pierie) en 4 (Zeneli) miljoen die Heerenveen eerder dit seizoen mocht bijschrijven. 

Als Vlap na dit seizoen verkast, zal Heerenveen met de opbrengst van die transfer de markt op moeten. Pierie vertrekt naar Ajax, Lammers keert terug naar PSV, Stijn Schaars stopt en de contracten van Pelle van Amersfoort, Doke Schmidt, Yuki Kobayashi en Morten Thorsby lopen af.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Vlap werd in februari dit jaar verkozen tot AD Speler van de maand. © Corné Sparidaens