Heerkens na rode kaart: ‘Ik voel me schuldig naar het team toe’

De overtreding die Willem II-verdediger Freek Heerkens vlak voor rust maakte in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, bleek dodelijk voor de Tilburgers.  Die moesten na de rode kaart voor Heerkens met tien man verder, Ben Rienstra mikte de penalty raak: 1-2. 

De schade liep in de tweede helft nog op tot 1-5. ,,Ik voel me schuldig naar het team toe”, stak Heerkens de hand in eigen boezem. ,,Die overtreding bega ik in een soort reflex. Ik probeerde de scheidsrechter nog over te halen om geel te geven vanwege de triple-punishment-regel. Maar ik wist eigenlijk wel dat voor deze overtreding een rode kaart staat. Balen, maar het is nu niet anders. We moeten verder.”

Heerkens kan een schorsing van één wedstrijd verwachten en moet daarna maar zien of hij nog een basisplaats heeft. Jordens Peters is immers weer fit.  Heerkens:  ,,We hebben drie goede centrale verdedigers. Ik zal er na mijn schorsing weer staan en dan zien we wel.”

Volledig scherm
Het moment van de wedstrijd: Freek Heerkens krijgt de rode kaart van scheidsrechter Mulder. © ANP Pro Shots
  1. Van Bommel kritisch op Lozano
    Na remise in Heerenveen

    Van Bommel kritisch op Lozano

    Hirving Lozano is vaak belangrijk voor PSV, maar de laatste twee weken presteert de Mexicaanse aanvaller in de ogen van Mark van Bommel niet naar behoren. De trainer haalde Lozano tegen FC Utrecht (2-2) in de 69ste minuut naar de kant. Tegen Heerenveen (ook 2-2) hoefde de buitenspeler na rust helemaal niet meer terug te komen op het veld. ,,Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen’', legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.