Volledig scherm
© Pro Shots

Helmond Sport blij met 'volksjongen' Alflen als nieuwe coach

Helmond Sport heeft in Robby Alflen (49) een nieuwe trainer gevonden. De Utrechter is momenteel assistent-trainer bij Heracles Almelo, maar wil weer op eigen benen staan. Hij tekent voor twee seizoenen. 

Helmond Sport voerde de afgelopen weken gesprekken met verschillende kandidaten, zoals Mike Snoei, maar heeft in Alflen de juiste man gevonden. Dat stelt directeur Leon Vlemmings: ,,We zijn blij dat we met Robby snel een nieuwe trainer hebben gevonden die goed bij de club past. Als volksjongen sluit hij goed aan bij de volksclub Helmond Sport en heeft hij gezonde brutaliteit, die we ook op het veld terug willen zien."

Alflen voetbalde zelf bij onder meer bij Ajax, FC Utrecht, Vitesse, Sparta, Heracles en Cambuur. Als trainer was hij vijf jaar werkzaam bij FC Utrecht, waar hij één seizoen hoofdtrainer was. De afgelopen 2,5 jaar was hij assistent bij Heracles onder John Stegeman. ,,Ik wilde graag weer op eigen benen staan", zegt Alflen. ,,Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. De keuze was voor mij makkelijk, ik ga volledig voor deze mooie kans."

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”