Volledig scherm
© Pro Shots

Helmond Sport knikkert Almere City uit play-offs

Na FC Emmen heeft ook Helmond Sport zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Brabanders wonnen met 0-2 bij Almere City FC, en dat was ruim voldoende.

Almere City moest na de 4-2 nederlaag in Helmond vol aan de bak, en besloot dan ook vanaf de eerste minuut de aanval te kiezen. Tot doelpunten leidde dat echter niet, en toen de storm eenmaal was gaan liggen sloeg Helmond in de laatste vijf minuten voor rust keihard toe. Uit een vrije trap van de zijkant legde Robert van Koesveld de bal terug, waarna de in de basis teruggekeerde clubtopscorer Jordy Thomassen binnentikte. Kort daarna kopte Teije ten Den de 0-2 binnen en was het tweeluik beslist.

Almere-trainer Jack de Gier bracht in de rust nog wel spits Sven Braken als laatste troef – het was na twee blessuregevallen voor rust al de derde wissel – maar het mocht niet meer baten. En dus kwam het startbewijs voor de volgende ronde niet meer in gevaar voor de ploeg van trainer Roy Hendriksen.

Eerder op de dag plaatste FC Emmen zich al voor de halve finale. Het verloor thuis van RKC Waalwijk (0-1) maar had de heenwedstrijd al met 1-5 gewonnen. Zondag wordt bekend welke twee eredivisionisten – van het trio NEC, Roda JC en Sparta – zich bij de nog zes overgebleven clubs uit de eerste divisie – Helmond Sport, FC Emmen, SC Cambuur, NAC Breda, MVV Maastricht en FC Volendam – gaan voegen. De acht clubs strijden om twee eredivisietickets.