Volledig scherm
Sekou Sidibe (rechts) scoorde tweemaal en verklaarde na afloop dat hij vanaf de tribune was uitgemaakt voor Zwarte Piet. © BSR Agency

Helmond Sport onderzoekt racistisch incident jegens Jong PSV’er Sidibe

Helmond Sport doet onderzoek naar een mogelijk racistisch incident tijdens het verloren thuisduel van gisteren met Jong PSV (2-3) in de eerste divisie. De club heeft inmiddels contact opgenomen met de KNVB en de leiding van de tegenstander uit Eindhoven. Helmond Sport belooft maatregelen als supporters zich inderdaad hebben misdragen tegenover Sekou Sidibe, een donkere aanvaller van Jong PSV.

Sidibe scoorde tweemaal en verklaarde na afloop dat hij vanaf de tribune was uitgemaakt voor Zwarte Piet. ,,Dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd. Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken. Ik wil het positieve laten overheersen en dat is dat we met ons team de drie punten hebben gepakt in een uitwedstrijd.” Scheidsrechter Sam Dröge heeft bij de KNVB melding gemaakt van het incident.

,,Helmond Sport staat volledig achter het gezamenlijk statement dat het Nederlands betaald voetbal heeft gemaakt”, laat de club weten. ,,Wij zijn tegen iedere vorm van geweld, racisme en discriminatie. Wij gaan er alles aan doen om snel scherp te krijgen wat er nu exact is gebeurd. Inmiddels hebben wij contact met PSV en de KNVB hierover. Mocht uit dit onderzoek blijken dat er inderdaad iets gebeurd is wat niet mag en wat wij ook niet willen, dan zullen wij hier zeker tegen optreden.”

Volledig scherm
(L-R) Guus Joppen of Helmond Sport, Sekou Sidibe of PSV U23 during Helmond Sport - PSV U23 NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency