Volledig scherm
Voormalig atlete Ellen van Langen (M) tijdens de gemeenteraadsvergadering over de toekomst van het FBK-stadion. © anp

Hengelo stelt besluit FBK Stadion uit

Update Een definitief besluit over het FBK Stadion in Hengelo laat nog steeds op zich wachten. Het college van B en W (PvdA en GroenLinks) en de gemeenteraad van Hengelo hebben dinsdagavond besloten om het heikele vraagstuk door te schuiven naar de volgende raadsvergadering op 5 november. Een motie van PvdA en GroenLinks haalde het met 25 tegen 12 stemmen. Een duidelijke uitspraak over ondersteuning door de gemeente van de FBK-Games bleef uit.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Het gemeentebestuur wil het FBK Stadion verkopen aan FC Twente. Alleen dan kan een voorgenomen bezuiniging van 281.000 euro worden gerealiseerd. Die 'rationele keuze', zoals het gemeentebestuur het omschrijft, zou het einde van de FBK-Games betekenen. In de plannen van de Enschedese eredivisieclub is geen ruimte meer voor het atletiekevenement, dat in 32 jaar tijd is uitgegroeid tot een gala met mondiale allure.

Het uitstel in de gemeenteraad volgde op een slotoffensief van de stichting FBK-Games. Die kwam op het laatste moment met een alternatief plan, waarmee een aanzienlijk groter deel van de gevraagde bezuinigingen wordt gehaald. Er zou een gat van 130.000 euro overblijven. In de komende maand worden de nieuwe cijfers op 'hardheid' onderzocht.

Jan Willem Landré, de directeur van de Atletiekunie, reageerde hoopvol op de gewonnen tijd. 'De FBK-Games leven nog!', concludeerde hij opgetogen op Twitter.

De directeur van de FBK-Games, Hans Kloosterman, noemde het dinsdagavond niettemin 'een slechte zaak' dat er door het uitstel ook nog geen duidelijke uitspraak is gekomen over de steun van de gemeente voor de FBK-Games. De organisatie van het jaarlijkse atletiekgala meldde eind vorige week een samenwerkingsverband te hebben gesloten met het Vlaamse sportmarketingbureau Golazo. Dat bedrijf wil in december een nieuwe hoofdsponsor voor de FBK-Games presenteren.
Sportwethouder Erik Lievers wil garanties. 'Als we FC Twente laten schieten wil ik zekerheid dat de FBK-Games minimaal voor drie jaar worden gehouden.' Hij wil dat onder meer horen van Golazo Sports.

Volledig scherm
© anp