Volledig scherm
pro © pro shots

'Hennie Spijkerman heeft kwaliteiten die ik niet heb'

Een dag voor zijn vakantie heeft Frank de Boer (43) zijn contract bij Ajax met vier jaar verlengd. De trainer kwam gisteren met de clubleiding een akkoord overeen tot 30 juni 2017. In zijn spoor blijft ook Hennie Spijkerman langer in Amsterdam. Het was een nadrukkelijke wens van De Boer om zijn ervaren assistent, die over twee jaar 65 wordt, erbij te houden.

Volledig scherm
© pro shots

Toen De Boer in december 2010 aan de klus bij Ajax begon, was het de eerste eis die hij op tafel legde: het aantrekken van Hennie Spijkerman. 'Hennie heeft kwaliteiten die ik niet heb', zei De Boer vorige week nog bij het in ontvangst nemen van de Rinus Michels Award, de prijs voor beste trainer van het afgelopen seizoen.

De Boer gaf gisteren in een gesprek met algemeen directeur Michael Kinsbergen en directeur voetbalzaken Marc Overmars dan ook aan samen met Spijkerman aan te willen blijven, ook na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd door zijn assistent. Eerder brak Ajax het contract met zijn andere assistent Dennis Bergkamp al open, voor onbepaalde tijd. Bergkamp is, net als De Boer en Wim Jonk, lid van het Technisch Hart.