Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
0
  • Cyriel Dessers 31'
  • Keziah Veendorp 59'

Heracles meldt zich in subtop door simpele zege op FC Emmen

Heracles Almelo kende in eigen huis geen enkele moeite met FC Emmen. Door een goal Cyriel Dessers en een eigen goal van Keziah Veendorp won de thuisploeg met 2-0.

Emmen begon voortvarend aan het duel door vroeg druk te zetten, maar al snel nam Heracles het initiatief en was het wachten op de 1-0. Na meerdere goede reddingen van Emmen-goalie Dennis Telgenkamp vond Dessers na een half uur eindelijk het doel. De spits zette na een half uur zijn hoofd tegen de bal bij een voorzet op maat vanaf rechts van Silvester van der Water. De rake kopbal van Dessers was zijn vijfde goal in negende eredivisieduels voor Heracles.

Bekijk hier de samenvatting van Heracles Almelo - FC Emmen. (Premium)

Heracles ging met een verdiende voorsprong rusten. In de pauze werd afscheid genomen van Brandley Kuwas. Hij vertrok afgelopen zomer na drie seizoenen naar Al-Nasr in Dubai.

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Brandley Kuwas neemt afscheid van het publiek. © BSR Agency

In de tweede helft bleef Heracles de betere ploeg. Emmen kwam maar weinig in het stuk voor. De 2-0, ruim een half uur voor tijd, kwam ook niet onverwachts. Een voorzet vanaf links van Lennart Czyborra werd als laatst aangeraakt door Keziah Veendorp, die vlak voordat Dessers kon binnentikken de bal achter zijn eigen doelman werkte. 

Heracles ging in de slotfase op jacht naar een derde treffer, maar zonder succes. Door de zege staat Heracles na negen wedstrijden op 14 punten en daarmee klimt de ploeg naar de gedeelde vijfde plek.

Volledig scherm
Heracles Almelo - FC Emmen. © AD Sportwereld