Volledig scherm
Mohammed Osman na zijn treffer © BSR Agency
0
EINDE
1
  • Mohammed Osman 83'

Heracles steelt de overwinning in Venlo

Heracles Almelo heeft gisteravond voor de derde week op rij drie punten gepakt. Na de zeges op Ajax (1-0) en Fortuna Sittard (6-0) pakten de Almeloërs ook buitenshuis de volle buit: 0-1 bij VVV. Heracles deed daarmee goede zaken op de ranglijst. De ploeg van trainer Frank Wormuth staat nu vijfde.

De eerste helft in Venlo werd ontsierd door een zware blessure. Na vijf minuten kreeg Joey Konings geel voor een overtreding op verdediger Jerold Promes, maar al snel bleek dat de spits er weinig mee van doen had. Promes verstapte zich, liep daarbij een zware knieblessure op, kon niet meer zelf opstaan en ook niet vervoerd worden op de brancard die naast het veld lag. Scheidsrechter Erwin Blank legde het spel stil en stuurde de spelers naar binnen. Het was voor het eerst dat een wedstrijd in Nederland werd gestaakt vanwege een blessure.

Promes werd na 25 minuten op de grond te hebben gelegen onder luid applaus naar de ambulance gebracht. De wedstrijd werd hervat, de klok werd teruggezet naar de twaalfde minuut, het moment dat Blank het duel stillegde.

VVV was vervolgens dreigender, zowel voor als na rust. Het ontbrak de thuisploeg aan geluk. Daar mochten de bezoekers niet om klagen. Acht minuten voor tijd duwde Nils Röseler invaller Lerin Duarte naar de grond. Laatstgenoemde kreeg een strafschop. Mo Osman werkte vanaf de stip binnen. VVV zette een slotoffensief in, maar het ontbrak de Limburgers aan geluk. Heracles kwam met de schrik vrij.