Volledig scherm
Frank Wormuth. © BSR Agency

Heracles-trainer Wormuth hekelt regels KNVB: ‘Wie bedenkt zoiets?’

Frank Wormuth, de trainer van Heracles Almelo, heeft in aanloop naar het duel met PSV zijn onvrede geuit over de regelgeving van de KNVB. Spelers nemen hun gele kaarten mee naar volgend seizoen en dat vindt Wormuth maar vreemd.

,,Wij hebben met Dario van den Buijs en Tim Breukers twee spelers op scherp staan. Als zij dus morgen geel krijgen, dan zijn ze de eerste competitiewedstrijd van het volgende seizoen geschorst. Wie bedenkt zoiets?", zei Wormuth op de persconferentie.

,,Op basis van één gele kaart te veel zou zo'n speler dan de voorbereiding meedraaien, maar hij mag de eerste wedstrijd niet spelen. Voor een gele kaart te veel is dat te veel straf. Nog zoiets: de regel dat gele kaarten opgelopen in de laatste twee speelrondes, en waar geen schorsing voor volgt, meegaan naar volgend seizoen. Heel vreemd allemaal.”

Wormuth verklapte dat hij tegen PSV een beroep gaat doen op zijn tweede doelman, Michael Brouwer. Heracles is al zeker van een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

De vermoedelijke elf van Heracles voor morgenavond:

Volledig scherm
De vermoedelijke opstelling van Heracles voor het duel met PSV. © AD Sportwereld
  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''