Heracles-trainer Frank Wormuth
Volledig scherm
Heracles-trainer Frank Wormuth © ANP Sport

Heracles-trainer Wormuth wijst Getafe-theater tegen Ajax af

Trainer Frank Wormuth van Heracles Almelo heeft het duel in de Europa League donderdagavond tussen Getafe en Ajax (2-0) aandachtig bekeken. De Duitse coach weet nu wat hij zondag in de thuiswedstrijd tegen de landskampioen uit Amsterdam wel en niet wil zien.

,,De bereidheid om te lopen, om kilometers af te leggen, was een voorbeeld voor ons", liet Wormuth weten. "Dat was een ongelooflijke prestatie van Getafe. Maar veel andere zaken vond ik unfair en theatraal. Zo wil ik onze spelers niet zien, dat was geen voetbal.”

Getafe deed in Spanje veel om Ajax te provoceren en uit het spel te halen. Mede daardoor kwam de ploeg van coach Erik ten Hag er nauwelijks aan te pas.
Heracles verloor vorige week vrijdag bij laagvlieger VVV-Venlo (1-0). ,,We hebben, op de eerste twintig minuten na, niet echt slecht gespeeld. We hebben helaas geen doelpunten kunnen maken. Ajax is een klasse beter, dat weten we. Maar we hebben, na wedstrijden tegen Ajax, altijd een goede serie gehad. Daar hopen we nu weer op.”