Volledig scherm
PREMIUM
© Pim Ras Fotografie

Sjoerd Mossou: 'Lief Europa, het duurt even, maar we komen terug'

AD-verslaggever en columnist Sjoerd Mossou schrijft een open brief aan voetballend Europa: ,,Het goede nieuws is inmiddels dat we niet meer dieper kunnen zakken. Wie nu nog durft te beweren dat we alles moeten laten zoals het is, is stekeblind of achterlijk."

Lief Europa,

Weet u nog? Ajax schreef het afgelopen voorjaar ook een soort open brief, verpakt in een gelikt 
videoclipje. ‘Dear Europe. We Are Back’, heette het toen, kort voor de Europa League-finale tegen Manchester United.

Deze brief is nét ietsje anders van toon. Nederiger vooral, een tikje minder pathetisch ook, want na vanavond is het alweer definitief voorbij met onze clubs in Europa. Het zal u vast niet ontgaan zijn: Feyenoord was kansloos in zijn Champions League-poule. Vitesse was al voor zijn laatste poulewedstrijd van vanavond roemloos uitgeschakeld in de Europa League.

  1. Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”