Volledig scherm
PREMIUM
© Soccrates

‘Het is crisis bij Feyenoord, écht crisis’

Met slechts drie officiële wedstrijden achter de rug verkeert Feyenoord nu al in zwaar weer. In de eredivisie verloor de ploeg zijn openingsduel met De Graafschap en Europese uitschakeling lijkt ook aanstaande. Clubiconen Wim Rijsbergen en Rinus Israël zijn keihard in hun oordeel.

Volledig scherm
© pro shots

Door Dennis van Bergen

Voor wie de beelden vóór de wedstrijd in Doetinchem zag, had de afloop best iets contrasterends. Zag hem staan kort voor de aftrap van Feyenoord tegen De Graafschap, Robin van Persie, te midden van zijn ploeggenoten. Docerend, instruerend. En elke speler luisterde aandachtig naar hem, de leider van de roedel, gebrand om er wat van te maken tegen de Superboeren. Althans, zo leek het. Hoe anders was de realiteit, een luttele twee uur later: 2-0 voor de promovendus.

,,En dan moet je dus de conclusie trekken dat je gewoon een slecht elftal hebt”, is oud-verdediger Rinus Israël (76) hard in zijn oordeel over zijn voormalige club. ,,Ja, wat moet ik dan? Dit wordt geen positief verhaal, hoor. Natuurlijk zullen die jongens best gewild hebben in Doetinchem, zoals Van Persie zei. Punt is alleen: dit elftal heeft geen kwaliteit, het straalt niets uit. En het mist nu al twee duels op een rij de instelling die nodig is om wedstrijden te winnen.”