De poster van de fictieve Netflix-serie over het gekke seizoen van AZ.
Volledig scherm
PREMIUM
De poster van de fictieve Netflix-serie over het gekke seizoen van AZ. © ANP, ADR

Het Netflix-seizoen van AZ: Voetbalgeluk, sterrenstatus, een ramp en een open einde

Fictieve documentaireHet is amper te bevatten wat AZ dit seizoen tot nu allemaal heeft meegemaakt. In de documentaire Het dak gaat eraf zien we het van dichtbij gebeuren.

Er was al de Netflix-serie Sunderland Till I Die over het noodlottige seizoen van de Engelse voetbalclub Sunderland. Engels tot in de vezels en vooral niet gelikt. Clubliefde met een traan.

Maar nu riemen vast voor ‘AZ En Het Seizoen Dat Door Het Dak Ging’ waarin de toch wel soms ietwat saaie club uit Noord-Holland je meeneemt in een achtbaan van emoties met nog scherpere bochten dan Till I Die. De kijker blijft beduusd achter. Want wat is het nu eigenlijk voor een seizoen geweest? En hoe nu verder? Opmerkelijk in elk geval, al dekt zelfs dat in de kern de lading nog lang niet.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”